Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

Αύριο Δευτέρα, η Δυτική Αχαΐα υποδέχεται ξανά μετά από χρόνια, το τρένο


Για το αύριο Δευτέρα, στις 12.40, έχει προγραμματιστεί το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της διαδρομής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, παρουσία του
Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Βούρδα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και στελεχών του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το πρώτο δρομολόγιο επισφραγίζει την ολοκλήρωση της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, έργο που με συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκατομμυρίων ευρώ ξαναθέτει σε λειτουργία την σιδηροδρομική σύνδεση προς την Δυτική Αχαΐα και δημιουργεί νέα δεδομένα στις μετακινήσεις αλλά και νέες αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη την περιοχή.
Οι νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων που εκτιμώνται έως τα μέσα του μήνα, είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνεϊκα, Τσουκαλεϊκα, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.
Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι «είχαμε αναλάβει τον Μάιο του 2018 την δέσμευση ότι σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η γραμμή του Προαστιακού προς την Δυτική Αχαΐα. Έναν χρόνο μετά είμαστε έτοιμοι για το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο. Ένα έργο πνοής για ολόκληρη την δυτική πλευρά της Αχαΐας που υποδέχεται την Δευτέρα, μετά από χρόνια απουσίας, το τρένο. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της παρέμβασης μας καθώς, όπως είναι γνωστό, επίκειται και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών –Πύργου».

Επίσης ο κ. Κατσιφάρας, στη δήλωση του πρόσθεσε ότι «η έως σήμερα λειτουργία του Προαστιακού στην Πάτρα έχει στην πράξη και στην καθημερινότητα των πολιτών δείξει τα πολλά της πλεονεκτήματα. Τώρα αυτά τα πλεονεκτήματα επεκτείνονται και προς την Δυτική Αχαΐα. Με σχέδιο, με επιμονή, με δουλειά, με όραμα κλείνουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, φέρνουμε αποτελέσματα, δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε για τον πολίτη και τις ανάγκες του, δίνουμε οξυγόνο και προοπτική στον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου