Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Κ.Γενιδούνιας : Ήρθε η ώρα η ΠΕΠΕ να καλέσει- ενώσει όλους, σε ένα κλαδικό Σωματείο

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
αφού πρώτα σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή -που δημιουργεί πολλαπλές υποχρεώσεις- και την εμπιστοσύνη σας στην+ΣυνΕξέλιξη, οφείλω να αναφερθώ στην επόμενη μέρα για το Σωματείο μας.

Μέρα που ξεκινά σίγουρα με
αισιοδοξία και βρίσκει το Σωματείο μας περισσότερο ενισχυμένο απο ποτέ, αφού στις εκλογικές διαδικασίες συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι νέοι μηχανοδηγοί καθώς και ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί της Rail Cargo.

Η ανάδειξη 10 νέων συνδικαλιστών (είτε στο ΔΣ, είτε στο ΣτΑ, είτε ως αντιπρόσωποι στην ΠΟΣ) μέσα απο τους νέους συναδέλφους, δημιουργεί ασφαλώς απόλυτη αισιοδοξία για την συνέχεια της  +ΣυνΕξέλιξης - που συνεχώς αυξάνει τις δυνάμεις της-  λόγω της συνέπειας στις δεσμεύσεις της απέναντι στους μηχανοδηγούς αποτελώντας εγγύηση για την ενότητα του Σωματείου μας και την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.

Εγγύηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε, όπως κάνουμε κάθε μέρα τα τελευταία 5 χρόνια, προκειμένου να διευρύνουμε περαιτέρω τον ρόλο της ΠΕΠΕ , ξεκινώντας άμεσα τον διάλογο για να ενοποιηθούν σε ένα κλαδικό Σωματείο (ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή συμφωνηθεί) όλοι οι εργαζόμενοι οδηγοί μέσων σταθερής τροχιάς.
Υπό αυτήν την έννοια η ΠΕΠΕ ,μετά την συγκρότηση της σε Σώμα, θα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς που εκπροσωπούν μηχανοδηγούς ή ηλεκτροδηγούς, προκειμένου το όνειρο πολλών απο εμάς να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.
Σε μια περίοδο που τα εργασιακά αποτελούν κυρίαρχο ζήτημα συζήτησης και το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα βρίσκεται σε βαθύ τέλμα, αποξενωμένο απο τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων (Διοίκηση στην ΓΣΕΕ διορισμένη....απο το Πρωτοδικείο), οι εργαζόμενοι οφείλουν να βρίσκουν λύσεις απο τα κάτω. 
Η ΠΕΠΕ θα αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων αυτών, μετά την μεγάλη επιτυχία των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών,  που απέδειξαν ότι στο ίδιο Σωματείο μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι σε διαφορετικές εταιρείες.
Αν θέλουμε να προστατέψουμε τον κλάδο μας αλλά και τον σιδηροδρομικό κόσμο απο το μισθολογικό dumping που κυριαρχεί σε αυτήν την Ε.Ε. αλλά και την απορύθμιση της αγοράς εργασίας με το "άνοιγμα" της, οφείλουμε όλοι να συμπορευθούμε πέρα και πίσω απο κάθε προσωπική φιλοδοξία, στον κοινό στόχο της δημιουργίας ενός κλαδικού Σωματείου που θα πρωταγωνιστεί στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, αφού είναι παραδεκτό ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές -είτε επιβατικές, είτε εμπορευματικές- το επόμενο διάστημα θα αποτελέσουν πεδίο δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Η ΠΕΠΕ οφείλει στην πενηνταετή και πλέον ιστορία της, να προχωρήσει τον σχεδιασμό αυτό και αυτό θα πράξουμε τις επόμενες εβδομάδες.

Γενιδούνιας Κώστας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου