Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Κοινή ανακοίνωση Ηλεκτροδηγών για την ΣΣΕ στην ΣΤΑΣΥ

Μετά απο χρόνια τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών στην ΣΤΑ.ΣΥ εκδίδουν απο κοινού ανακοίνωση για τα προβλήματα στην υπογραφή ΣΣΕ.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 
Φτάσαμε σε οριακό σημείο σε ότι αφορά την υπογραφή της Ε.Σ.Σ.Ε. 


Δυστυχώς, αρκετούς μήνες μετά, ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε μια άσχημη
για το σύνολο των εργαζομένων κατάσταση, με μια διαπραγμάτευση για την Ε.Σ.Σ.Ε να βρίσκεται πραγματικά στον «αέρα». 

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, ότι καθ' όλη την διάρκεια των συζητήσεων, μετά από τεκμηριωμένες προτάσεις και ουσιαστική επιχειρηματολογία από μέρους μας, φτάσαμε σε ένα κείμενο όπου το Υπουργείο και η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του κλάδου μας. 
Όσον αφορά στην πρόταση της Διοίκησης, αρκετοί από τους όρους του προσχεδίου της ήταν προβληματικοί και έχρηζαν επαναπροσδιορισμού. Θεωρούμε όμως ότι το τελικό κείμενο αυτό (από τα μέσα Απριλίου) μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο που τεχνηέντως κάποιοι μας οδήγησαν. Πέραν του χιλιομετρικού επιδόματος - το οποίο δικαιολογείται βάσει του μεσοπρόθεσμου (που έτσι κι αλλιώς ισχύει) - υπάρχει και αύξηση της τάξης του 3% μέσω του ΚΕΑΠ, καθώς και αύξηση στα τροφεία για όλους! 
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτοί που απέρριπταν μέχρι πρότινος την παράταση της προηγούμενης ΣΣΕ που είχε προταθεί πριν από δύο περίπου μήνες, εμφανίζονται πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της παράτασής της. Δηλαδή τα επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν στην πρόταση για τη νέα Σύμβαση, οι συνάδελφοι τα χαρίζουν, αρκεί να μη χορηγηθεί χιλιομετρική αποζημίωση!... 
Όλοι θυμάστε τις ανακοινώσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο παρελθόν (19-3-2019 και 28-3- 2019), τα σωματεία των Ηλεκτροδηγών, είχαμε αποτυπώσει με επίταση και σαφήνεια τις ενστάσεις μας για την αδικαιολόγητη, αντισυναδελφική συμπεριφορά των επιχειρησιακών Σωματείων που κατέθεσαν μονομερώς προσχέδιο ΕΣΣΕ, χωρίς τις προτάσεις των ηλεκτροδηγών, ουσιαστικά υπονομεύοντας από τότε την διαδικασία υπογραφής της Ε.Σ.Σ.Ε. 
Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες αυτές που διαμορφώθηκαν, έφτασε στο σημείο να ασκήσει πίεση στους εργαζόμενους και στα Σωματεία αρνούμενη να τηρήσει αναγκαστικούς όρους που απορρέουν από τη μετενέργεια της προηγούμενης Ε.Σ.Σ.Ε., 
επιλέγοντας μάλιστα να πλήξει ακόμα και κοινωνικούς όρους και ευπαθείς ομάδες. 
Έστω κι αυτήν την ύστατη στιγμή, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες να αφήσουν τις σπέκουλες που στήνουν, με μοναδικό σκοπό την αποφυγή των ευθυνών τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα όπως πράττουν οι ηλεκτροδηγοί διαχρονικά. 
Στόχος μας είναι και πρέπει να είναι η συνεννόηση για την υπογραφή!!! 
Σε αντίθετη περίπτωση τα Σωματεία μας θα οξύνουν τη στάση τους, προς πάσα κατεύθυνση. 
Το επόμενο σύντομο διάστημα μέσω του συντονιστικού οργάνου, θα προχωρήσουμε σε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής και διάρκειας. 
Η προεκλογική περίοδος ΔΕ δίνει ΑΣΥΛΙΑ σε κανέναν! 
Συνάδελφοι, με σοβαρότητα, τόλμη και αγωνιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση που θα βρούμε μπροστά μας. Σύντομα θα υπάρξει η δυνατότητα πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης για τις εξελίξεις που μας αφορούν. 
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου