Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας ο πρώτος αυτόματος πωλητής σιδηροδρομικών εισιτηρίων,δείτε φωτό


Μία νέα υπηρεσία εισήγαγε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών της προς τους επιβάτες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypodomes.com στο Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας (Σταθμός Λαρίσης), εδώ και λίγες εβδομάδες εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ο πρώτος στην Ελλάδα αυτόματος πωλητής εισιτηρίων.


Πρόκειται για μία αρχικά πιλοτική ενέργεια της σιδηροδρομικής εταιρείας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι η σταδιακή επέκταση τους, αρχικά στους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας (Θεσσαλονίκη, Λιανοκλάδι, Λάρισα, Πάτρα, Αεροδρόμιο, Βόλο κ.α) και αργότερα και στους υπόλοιπους.

Αυτή η νέα υπηρεσία θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την έκδοση εισιτηρίου καθώς ο επιβάτης θα μπορεί να εκδίδει επιτόπου το εισιτήριο του ακόμα και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας. Προς το παρον αφορά τρένα με αριθμημένες θέσεις και η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική κάρτα. Το μηχάνημα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων μοιάζει αρκετά με τα νέα μηχανήματα που βλέπουμε στους σταθμούς του Μετρο

ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
Η διαδικασία έκδοσης του εισιτηρίου είναι σχετικά απλή και γίνεται σε πέντε βήματα. Από την οθόνη αφής, ο επιβάτης επιλέγει διαδρομή (τον σταθμό αναχώρησης και τον σταθμό προορισμού) καθώς και τις επιθυμητές ημερομηνίες.

Στη συνέχεια εφόσον είναι δικαιούχος κάποιας έκπτωσης κάνει τη σχετικη επιλογή. Ακολουθεί η επιλογή τρένου και θέσης, η πληρωμή του ποσού και η εκτύπωση του εισιτηρίου (και σχετική απόδειξη) το οποίο θα πρέπει ο επιβάτης να το κρατήσει για να το επιδείξει στον έλεγχο που θα γίνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Να σημειώσουμε ότι εδώ και μήνες είναι εφικτή και η online έκδοση του εισιτηρίου και εκτύπωση σε απλο χαρτί Α4.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου