Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών στο μηχανοστάσιο Ρέντη. ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ ανάλογη με αυτήν της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ανοιχτή συζήτηση με την παρουσία αρκετών συναδέλφων τεχνιτών, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δικτύου Σιδηροδρομικών αποτελούμενη απο  

 τον συνάδελφο Παντελή Μπαριανό και  τον συνάδελφο Γενιδούνια Κώστα (μέλος ΔΣ ΠΟΣ-Πρόεδρο ΠΕΠΕ).
Η συζήτηση περιστράφηκε τόσο στο ασφαλιστικό και στις ενέργειες που έκανε το Σωματείο των μηχανοδηγών για την ανατροπή των διατάξεων του Νόμου Κατρούγκαλου, που εγκλωβίζουν συναδέλφους απο το 2015, στηρίζοντας την δικαστική προσφυγή συναδέλφου τεχνίτη και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στο εργασιακό περιβάλλον στην ΕΕΣΣΤΥ μετά την εξαγορά της απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών τόνισαν ότι αισθάνονται δικαιωμένοι για την πρόταση που κατέθεσαν πέρυσι και που πολεμήθηκε λυσαλλέα απο την πλειοψηφία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) για την ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.
Όχι μόνο δεν καταργήθηκε το συλλογικό δίκαιο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως έλεγαν οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, αλλά χάρη στις ενέργειες των Σωματείων υπογράφηκε μια ΣΣΕ με σαφείς αυξήσεις μισθών για όλους τους εργαζόμενους και τα αποτελέσματα της οποίας βλέπετε σήμερα στην εταιρεία ,τόνισαν στους συναδέλφους.
 Αναρωτιόμαστε αν ΑΥΤΗ η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μπορεί να διαπραγματευτεί μια τέτοια ΣΣΕ και για τους εργαζόμενους την ΕΕΣΣΤΥ τόνισαν οι συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών ή αν ΑΥΤΗ  η πλειοψηφία θα συνεχίσει να οδηγεί την ΠΟΣ στο τέλμα και την απαξίωση και  καλώντας τους να ανατρέψουν οριστικά και αμετάκλητα τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Τέλος έγινε συζήτηση για την πορεία της ΕΕΣΣΤΥ το επόμενο διάστημα με τους συναδέλφους τεχνίτες να εκφράζουν την αγωνία τους για αυτήν και τους συνδικαλιστές του Δικτύου να αναφέρουν ότι στόχος πρέπει να είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της το επόμενο διάστημα με την παραμονή των συμβασιούχων με μόνιμη σχέση εργασίας. 
Συμβασιούχων που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές Σωματείων στην τεχνική βάση για λόγους που είναι τουλάχιστο ακατανόητοι στους εκπροσώπους του Δικτύου Σιδηροδρομικών.

Ήταν μια πρώτη επαφή των συνδικαλιστών του Δικτύου στην τεχνική βάση μετά την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και την εξαγορά της απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξέλιξη που θα αλλάξει  και την συνδικαλιστική αντιπροσώπευση στην ΕΕΣΣΤΥ.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σίγουρα πιο εντατικά μετά τις εκλογές του Σ.Σ.Λαρισαικός.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου