Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση απο ΑΣΠΡΟ για το θέμα της εκλογής Προεδρείου στον Σ.Σ. Θεσσαλικού

Μετά τις εκλογές του σωματείου μας  οι τρεις παρατάξεις συμφώνησαν για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου, που είναι πάγια και σταθερή θέση μας, αλλά με ένσταση, όπως και από το ΔΙΚΤΥΟ,
ως προς το πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου που προτάθηκε εκ νέου από την Ενωτική κίνηση.
   Στην πρώτη συνεδρίαση, 19/12/18 ζητήσαμε αναβολή διότι μέλος μας απουσίαζε στο εξωτερικό. Στην δεύτερη συνεδρίαση 09/01/19 αποχώρησε η παράταξη της Ενωτικής Κίνησης μόλις ακούστηκε από τις άλλες δύο παρατάξεις ότι έχουν αντίρρηση στο πρόσωπο του κ ουΝικολάου. Παρά την επιμονή μας δεν δόθηκε ο λόγος σε κανέναν να τοποθετηθεί και να εξηγήσει την θέση του. Άρον άρον οι της ενωτικής κίνησης κλείστηκαν κυριολεκτικά στο γραφείο του προέδρου συσκεπτόμενοι μόνοι τους αγνοώντας και αδιαφορώντας για την λειτουργία του ΔΣ. 
   Ο κος Νικολάου ως πλειοψηφών σύμβουλος έχοντας από το καταστατικό την υποχρέωση της σύγκλισης ΔΣ κάλεσε προφορικά και μέσω τρίτων, τους συμβούλους για νέα συνεδρίαση στις 01/03/19. Φρόντισε όμως πριν την συνεδρίαση μέσω ανακοίνωσης σε site, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χώρους εργασίας να συκοφαντήσει, να υβρίσει, να λοιδορήσει και να λασπολογήσει ασύστολα εναντίον των «αντιπάλων» παρατάξεων και προσωπικά εναντίον των μελών των.
   Με την έναρξη της συνεδρίασης της 01/03/19, προκλητικά και φασιστικά χωρίς να δοθεί ο λόγος και πάλι σε κανέναν για να εκφραστεί ούτε φυσικά και ο ίδιος να τοποθετηθεί προχώρησε στην διαδικασία της ψηφοφορίας στην οποία δεν πήρε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Μετά το αρνητικό γι αυτόν αποτέλεσμα αποχώρησε και πάλι αμέσως φιμώνοντας ουσιαστικά κάθε μέλος θέλοντας να φανεί και να οδηγήσει την διαδικασία σε αδιέξοδο.
   Επειδή πιστεύουμε στις δημοκρατικές διαδικασίες και παλεύουμε για το δικαίωμα και την ελευθερία της έκφρασης είχαμε την εντύπωση ότι ο χρόνος θα απάλυνε την πικρία και θα επικρατούσε η σωφροσύνη. Φαίνεται όμως ότι η θλίψη είναι τόση μεγάλη που “γεννά παραφροσύνη” και είχαμε νέα ανακοίνωση παραλήρημα με ένα νέο λόγο καταστροφολογίας που δείχνει το μέγεθος της αλαζονείας του. Χωρίς αυτόν αλυσίδες και λουκέτα. Απραξία και ακυβερνησία. Ή αυτός ή τέλος στα πάντα. Μετά απ’ αυτόν το χάος.!!!
   Φυσικά πρέπει να γνωρίζεται ότι αν υπήρχε θέληση οποιοδήποτε θέμα θα μπορούσε να διευθετηθεί και κάθε πρόβλημα να λυθεί με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ. Ας μας πουν όμως πόσες φορές συνεδρίασε το σωματείο και πριν τις εκλογές που είχαν την αποκλειστική ευθύνη.
   Είχαμε την υπομονή παρά τις προκλήσεις που δεχθήκαμε να μην απαντήσουμε για το καλό της λειτουργίας του σωματείου. Δεν θέλαμε να δυναμιτίσουμε το κλίμα αλλά η στάση μας αυτή εκλήφθηκε ως αδυναμία. Θέλαμε να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας μέσα στο ΔΣ και περιμέναμε τον αντίλογο πιστεύοντας ότι με τον διάλογο θα βρίσκαμε στο τέλος όλες οι παρατάξεις την κοινή συνισταμένη φτιάχνοντας ένα δυνατό προεδρείο που να εκπροσωπεί επάξια τον ΣΣΘ.
   Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι, αφού δεν καταφέραμε να ακουστούμε στο ΔΣ, να εξηγήσουμε μέσω της παρούσης ανακοίνωσης επιγραμματικά τους λόγους των αντιρρήσεων μας να αποδεχθούμε ως πρόεδρο το συγκεκριμένο πρόσωπο.  
-Διαχειρίζεται τα οικονομικά, προφανώς νόμιμα, αλλά με τρόπο που δεν συμφωνούμε και που τις περισσότερες φορές δεν τα ψηφίζαμε.
 Καταγγέλλει, αντί να υπερασπίζεται, μέσω ανακοινώσεων, παραστάσεων ή επιστολών συνάδελφους μέλη του σωματείου μας:
-Για τον τρόπο εργασίας τους, στην διοίκηση.
-Για εργαζομένους με προβλήματα υγείας ότι εργάζονται πέραν του οκταώρου και κάποιες νυχτερινές ώρες. Δήθεν φυσικά για το καλό τους ενώ οι ίδιοι το αγνοούν
θέλοντας ουσιαστικά να τους αποκλείσει από την εργασία μην μπορώντας να ακολουθήσουν τον ΠΩΕ.
 -Για πλιάτσικο στο μουσείο χωρίς αποδείξεις και χωρίς ποτέ να υπάρχει τέτοιο θέμα
 -Για ατύχημα σε χώρο εργασίας εν αγνοία των εργαζομένων δίνοντάς το σε ένα μόνο ΜΜΕ για να τύχει λόγω αποκλειστικότητας ανάλογης προβολής.
 -Ζητά από την διοίκηση την τιμωρία συναδέλφου εκφράζοντας την προσωπική ατεκμηρίωτη άποψη.
-Συκοφαντεί ξεδιάντροπα και ανυπόστατα μ’ ένα λιβελογράφημα πρώην μέλη διοικήσεων ΣΣΘ, ουσιαστικά συνεργάτες του, μετά από πολλά χρόνια εκτός των άλλων για παράνομη και μαύρη εργασία.
 -Για πρώτη φορά από την ίδρυση του σωματείου έγινε διαγραφή μέλους.
- Και μην ξεχνάτε ότι όταν συνάδελφοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ομαδικά σε μέτρα που τους έθιγαν αντί να σταθεί αρωγός προσπάθησε να τους σαμποτάρει.
   Αυτά και άλλα πολλά ο βίος του. Ο κάθε λόγος απ αυτούς είναι ικανός από μόνος του να εγείρει άρνηση αποδοχής του ως προέδρου πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν ακόμη περισσότεροι και για τους οποίους ο ίδιος καυχάται, κομπορρημονεί και δημοσιεύει. Εμείς όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές πολλώ δε μάλλον από πρόεδρο του σωματείου μας και να τον στηρίζουμε με την ψήφο μας.
   Όλα τα παραπάνω είναι γραμμένα και δημοσιευμένα κατά καιρούς από τον ίδιο. Είναι ενέργειες που αδυνατούμε να τις καταπιούμε αμάσητα και στα μουγκά.
Συνάδελφοι ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Παλεύουμε για τα αυτονόητα αντιμέτωποι με μια φασιστική νοοτροπία και υπέρμετρη αλαζονεία. Ακόμη και αν δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός και ηθικός λόγος, πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία τριών συνδυασμών, εννέα συμβούλων για δημιουργία προεδρείου χωρίς κανένα πλαίσιο αρχών, χωρίς καμία συζήτηση, χωρίς καμιά τοποθέτηση, χωρίς καμία συμφωνία. Υπάρχει κάτι πιο παράλογο και φασιστικό από το να επιθυμεί κάποιος να ηγηθεί μιας ομάδος, να ζητά από τα μέλη της στήριξη με την ψήφο τους και ταυτόχρονα να μην δέχεται να τους ακούσει, να τους υβρίζει και να λασπολογεί εναντίον τους δημόσια;
   Η μόνη λογική εξήγηση στην παράλογη αυτή συμπεριφορά, που φαίνεται ξεκάθαρα στην τελευταία τους ανακοίνωση, είναι αυτό που συζητείται μεταξύ των συναδέλφων για σταδιακή αποχώρηση – διαγραφή από τον ΣΣΘ μελών της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ. Απόφαση που φαίνεται ότι έχουν πάρει τα «στελέχη» ερήμην των εργαζομένων και που θα προσπαθήσουν να την επιβάλουν. Οι δόλιοι πιστεύουν ότι τους βολεύει, ότι εξυπηρετεί τα σχέδιά τους και με αφορμή την μη συγκρότηση  προεδρείου θέλουν να δικαιολογήσουν την κίνησή τους. Εμείς πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να αποφασίζονται μόνο από τους ίδιους τους εργαζομένους.
  Περιμέναμε από την παράταξη της Ενωτικής κίνησης (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ) να αντιληφθούν πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, να δεχθούν τον διάλογο για να προχωρήσουμε. Φαίνεται όμως ότι τα εκλεγμένα μέλη είναι άβουλα και όχι μόνο δεν τοποθετούνται αλλά με την αποχώρηση τους αρνούνται και να ακούσουν.
  Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, να προτείνουμε στην επόμενη συνεδρίαση συγκεκριμένη πρόταση για εκλογή προεδρείου για την λειτουργία του σωματείου για να μην επαληθευθούν και οι φόβοι τους. Όσο γι αυτό που επικαλούνται για την άρνησή μας να αποδεχθούμε συγκεκριμένο πρόσωπο ότι «κανείς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αποτολμήσει τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια συνδικαλιστικού εκτροχιασμού» τους απαντούμε ότι έχουν κοντή μνήμη και ψεύδονται ξεδιάντροπα. Ο κ ος Νικολάου ήταν και παλιότερα σε ίδια ιστορία “πρωταγωνιστής” μόνο που τότε ήταν στην άλλη όχθη. Ήταν μέλος του ΑΣΠΡΟ και αντιδρούσε λυσσαλέα στον τότε προτεινόμενο για πρόεδρο από την ΠΑΣΚ-Σ. Ντροπή.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου