Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Eνημέρωση για την μισθοδοσία

Για άλλη μια φορά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τήρησε γραπτή δέσμευση της για το θέμα της μισθοδοσιας εξέλιξη που μαρτυρά ότι 18 μήνες μετά την ιδιωτικοποίηση της, το σύστημα εσωτερικών διαδικασιών παραμένει δεδαλώδες. Επειδή το θέμα ΔΕΝ είναι ταμειακό οι υπεύθυνοι οφείλουν να κάνουν
το παν και να τηρούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι των εργαζομένων.
Στο έγγραφο που δημοσιεύουμε οι συνάδελφοι διαβάζουν ότι στις 22 Απριλίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ειδοποιήσει γραπτώς τα Σωματεία Εργαζομένων ότι η μισθοδοσία  Απριλίου θα καταβληθεί στις 6 Μαίου (σήμερα-λόγω της Πρωτομαγιάς και του ότι η 5η Μαίου ήταν ημέρα Κυριακή) και έτσι αυτά πληροφόρησαν ανάλογα τους συναδέλφους.
Αυτό δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και ο προγραμματισμός πολλών συναδέλφων για τις πάγιες υποχρεώσεις τους σήμερα πήγε... περίπατο ενώ όπως είναι λογικό όλοι επικοινωνούσαν με τα Σωματεία ζητώντας πληροφορίες.
Σε επικοινωνία των Σωματείων με την εταιρεία η απάντηση ήταν πως  η μισθοδοσία έχει κλείσει και είναι θέμα ωρών να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων αφού έχουν δοθεί οι καταστάσεις.
Η μισθοδοσία θα περιλαμβάνει τον μισθό Απριλίου, την 2η δόση για τις ανεκτέλεστες κανονικές άδειες έτους 2018  (με την νόμιμη προσαύξηση) και το 1/2 του bonus -δικαστική απόφαση αδείας-.
Στις 5 Ιουνίου θα καταβληθεί στους μηχανοδηγούς μαζί με την μισθοδοσία Μαίου, το bonus της ΣΣΕ, ύψους 600 Ευρώ για όσους εργάζονται επί των αμαξοστοιχιών και η τελευταία δόση απο τις άδειες του 2017.
Τέλος στις 5 Ιουλίου με τον μισθό Ιουνίου θα καταβληθεί η τελευταία δόση για τις ανεκτέλεστες κανονικές άδειες έτους 2018 με την νόμιμη προσαύξηση (100%).
Με το επίδομα αδείας θα καταβληθεί και το υπόλοιπο του bonus (δικαστική απόφαση άδειας).


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου