Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Επιστολή Μηχανοδηγών στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

 
Συνάδελφοι

Όπως διαπιστώνεται,  η κατάσταση στην σιδηροδρομική υποδομή επιβαρύνεται ενώ αποκορύφωμα της διάλυσης ήταν το έγκλημα των Τεμπών όπου η σιδηροδρομική οικογένεια

και η Ελληνική Κοινωνία θρηνούν 57 άδικα χαμένες ψυχές. 

Το Σωματείο μας εκτός των εξωδίκων που απέστελλε την τελευταία περίοδο και των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούσε,  είχε επισημάνει με επιστολές του και στην Ομοσπονδία τα προβλήματα που εντόπιζαν οι μηχανοδηγοί ασκώντας θεμιτή κριτική στην έλλειψη συντονισμού των Σωματείων και σε αντιδιαστολή με την  πλούσια δράση της Ομοσπονδίας την περίοδο 2015-2019 και τις τότε καταγγελίες της ΠΟΣ ακόμα και για την κατάσταση σε νέα έργα (θυμίζουμε τις ενέργειες σας για την σκόνη στο Καλλίδρομο).

Θεωρούμε ότι μετά την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και με τις καταγγελίες που υπάρχουν για τις συνεχόμενες ημέρες εργασίας συναδέλφων σε κρίσιμες ειδικότητες, αλλά και την κατάσταση της υποδομής,  πρέπει να γίνει μια ουσιαστική κουβέντα μεταξύ των Σωματείων που είναι μέλη της Π.Ο.Σ. όπως να γίνει  και διεξοδική ανάλυση για την είσοδο της Γαλλικής SNCF στον ΟΣΕ, υπό τον μανδύα της δήθεν παροχής τεχνογνωσίας, μια ρητορική ξεκάθαρης απαξίωσης του στελεχιακού –επιστημονικού  του δυναμικού. 

Διεξοδικά επίσης πρέπει να συζητηθεί το θέμα των επισφαλών σχέσεων εργασίας σε κρίσιμες ειδικότητες στον ΟΣΕ με την θέση του Σωματείου μας να είναι γνωστή και να αφορά την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων, είτε εργάζονται ως σταθμάρχες , είτε ως κλειδούχοι, είτε ως φύλακες στις ισόπεδες διαβάσεις. 

Προτείνουμε όπως άμεσα συγκαλέσετε τα Σωματεία σε σύσκεψη – Συμβούλιο Διοικήσεων,  για το θέμα της κατάστασης στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την επιστολή μας σε όλα τα Σωματεία – Μέλη της Π.Ο.Σ. καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της. 

                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου