Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ, ΕΑΕΚ: Ο θάνατος δε συνηθίζεται! Εμάς δεν μας περισσεύει κανείς

Πριν στεγνώσουν τα δάκρυα από το έγκλημα στα Τεμπη, νέο έγκλημα, νέος θρήνος, από το βυθό των θαλασσών μας. Το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο, αποτελεί πιθανότατα την μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην Μεσόγειο και στην Ελλάδα στην σύγχρονη ιστορία της.


Για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο/έγκλημα ανοιχτά της Πύλου θα σωπάσουμε; Μας αρκούν τα δάκρυα και η αλληλεγγύη; Να μετατρέψουμε τη θλίψη σε αγώνα και να διεκδικήσουμε τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή! Καμία έκπτωση κανένας ωχαδερφισμός, καμιά συγνώμη!

Οι μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγ(ισσ)ες είναι άνθρωποι της ανάγκης, που ρισκάρουν τα πάντα για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το εργατικό κίνημα, οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους απελπισμένους του πλανήτη. Μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για μια καλύτερη ζωή και το ίδιο πείσμα για να ανατρέψουμε την αδικία.

Από τους κυβερνώντες δε ζητούμε αλληλεγγύη, δε ζητούμε δάκρυα μετά το έγκλημα, ζητούμε συγκεκριμένες θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αποτρέπουν τα εγκλήματα των Τεμπών και της Πύλου, που θα σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Ζητούμε την προστασία και το σεβασμό των ανθρώπων που προσπαθούν να γλιτώσουν από την απάνθρωπη φτώχεια και τη φρίκη των πολεμικών συγκρούσεων και που η πολιτική για τους φράχτες και τα pushbacks τους οδηγούν στα χέρια των διακινητών και στα πολύνεκρα εγκλήματα.

Όσοι/ες αναγκάζονται να διαφύγουν από τις πατρίδες τους χρειάζονται ασφαλείς οδούς, αλλιώς δεν τους απομένουν παρά θανατηφόρα αδιέξοδα. Κυβέρνηση και Ε.Ε. να αναλάβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για ένα έγκλημα που μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Οι ζωές των προσφύγων/ισσών/ μεταναστ(ρι)ών μετράνε.

Στεκόμαστε απέναντι στη βαρβαρότητα που παράγουν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές.

Επιλέγουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.


Συμμετέχουμε όλοι/όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα

Πέμπτη 16/5 στις 19:00 στα Προπύλαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου