Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

«Θερμό» μήνυμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού, «θερμές» διαπραγματεύσεις για τη Hellenic Train

 Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές.

«Συνεχάρην τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική επιτυχία. Του ευχήθηκα, θερμά, καλή δουλειά.

Ιταλία και Ελλάδα, μαζί, μπορούν να
πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα, προς όφελος των λαών μας, των εθνών μας και της Ηπείρου μας», αναφέρει στην ανάρτησή της, η κ. Μελόνι.

Η Ιταλία και οι ιταλικές εταιρείες μεγεθύνουν την επιρροή τους στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα, ο όμιλος Grimaldi έχει πλειοδοτήσει για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου, η ΑΤΜ, μαζί με την Egis, για τη λειτουργία και συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, η Fincantieri, μαζί με την ONEX Shipyards, συνεργάζονται για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και φυσικά, η Hellenic Train που «δεσπόζει» στις επιβατικές και εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές της Ελλάδας.

Ειδικά, για τη Hellenic Train και μετά το δυστύχημα των Τεμπών, η ελληνική πλευρά και ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησαν για «ανάγκη αναβάθμισης των επενδύσεων των Ιταλών στον σιδηρόδρομο της Ελλάδας» και για «επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου – Hellenic Train».

Αντίστοιχα, και στην Ιταλία, υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις περί «στήριξης της Hellenic Train» και των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τώρα, μετά τις εκλογές, μένει να διαπιστωθεί, εάν θα οδηγηθούμε σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης ή σε κάτι άλλο…

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου