Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Συνάντηση Σωματείου Μηχανοδηγών- ΑLE - DG MOVE στις Βρυξέλλες

Συνάντηση του Προεδρείου της ALE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών) και του Σωματείου Μηχανοδηγών με την DG Move στις Βρυξέλλες  Πολλά & άκρως ενδιαφέροντα ειπώθηκαν. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τις χαμηλότερες χρηματοδοτήσεις στον σιδηρόδρομο στην ΕΕ, αλλά ακόμα και τα χρήματα που δόθηκαν δεν αξιοποιήθηκαν. 

 Υπάρχει πλέον πλήρης επίγνωση της κατάστασης στην Ελλάδα και σε αυτό συνέβαλε το

Σωματείο των Μηχανοδηγών που μέσω της Ευρωπαϊκής του Ομοσπονδίας έχει ενημερώσει αναλυτικά και έχει αποστείλει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία με τις καταγγελίες των τελευταίων χρόνων. 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η χώρα μας να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί ο ΟΣΕ δεν προχώρησε σε συμφωνίες που προβλέπονται από το 4ο πακέτο τα τελευταία χρόνια. 

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν  για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα, όπως & για την  μη ύπαρξη Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Δυστυχημάτων. 

Ζητήθηκε απο την Π.Ε.Π.Ε. να μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια των υπευθύνων της DG Move σε εργαζόμενους και επιβάτες.

 3ο κλιμάκιο της DG MOVE θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον Ιούλιο και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ο αγώνας για  ασφαλεια στην εργασία και τις μεταφορές ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ απο το Σωματείο των Μηχανοδηγών και πλέον σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών. 

 Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου