Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΣΕΗΕΚ : Όχι στο εμπόριο ελπίδας ενόψει εκλογών (και απο εκπροσώπους εργαζόμενων!)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της ΣΤΑΣΥ, μέσω ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι πρόκειται να αναγνωρισθεί η

προϋπηρεσία των συναδέλφων που προσλήφθηκαν βάσει της προκήρυξης 1/2020 και μέχρι δύο τριετίες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα γραφόμενα του εκπροσώπου «για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ με το νόμο 4722/2020, από 1/7/2023 θα μπει 1 κλιμάκιο στον βασικό μισθό για όσους έχουν μια τριετία στον ιδιωτικό τομέα και θα μπουν 2 κλιμάκια στον βασικό μισθό για όσους έχουν δυο τριετίες στον ιδιωτικό τομέα…».

Στο άκουσμα αυτής της είδησης σαν πρώτη «ανάγνωση» - σκέψη, ομολογουμένως χαρήκαμε, διότι αποκαθίσταται μια κατάφωρη αδικία, έστω και μερικώς.

Η χαρά μας όμως δεν κράτησε πολύ διότι σε πρόσφατη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τέθηκε για πολλοστή φορά το ζήτημα και ήταν αρνητικός1, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν προτίθεται να παρανομήσει...! Αναρωτιόμαστε για το τί τελικά ΙΣΧΥΕΙ και ευχόμαστε με όλο μας το είναι να αποδειχτούν αληθή τα όσα ειπώθηκαν δια στόματος του εκπροσώπου. 

Δεν κρύβουμε ότι μας προβληματίζει το γεγονός πως αυτήν την περίοδο, η Βουλή είναι κλειστή και ως εκ τούτου η ύπαρξη μιας τέτοιας τροπολογίας, τελεί εν αμφιβόλω. Θεωρούμε πως, στην περίπτωση που διακινείται μια τέτοιας σπουδαιότητας πληροφόρηση χωρίς τη δέουσα επιμέλεια ή ακόμα χειρότερα, τεχνηέντως, επιδιώκοντας μια άκρατη παροχολογία ενόψει εκλογών, συνιστά το κατ’ ελάχιστον απαράδεκτο και αισχρό γεγονός.

Συνιστούμε δε στους συναδέλφους, να φιλτράρουν ό,τι τους «σερβίρεται» και να μην επιτρέπουν στους εγχώριους «Μαυρογυαλούρους της ΣΤΑΣΥ» την καλλιέργεια του «εμπορίου της ελπίδας»!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου