Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Απειλές, εργασιακό bullying και ύβρεις απο συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ

Το στέκι της έλξης φέρνει στο φως της δημοσιότητας, περιστατικό που συνέβη 6 μέρες πριν το δυστύχημα των Τεμπών και δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΣΕ. Για το εργασιακό bulling και απειλές που δέχτηκε γυναίκα  συνάδελφος , με 40 χρόνια εργασίας,  από  συνδικαλιστή  της ΔΑΚΕ στην
Θεσσαλονίκη 

Απειλές που περιλαμβάνουν τις φράσεις : 

«Θα σε σφάξω», θα σου «πάρω το κεφάλι», «θα σε σβήσω» και που διαβάσαμε σε κείμενο μήνυσης που κατατέθηκε  σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.

Λόγω του εγκλήματος των Τεμπών δεν προλάβαμε να γράψουμε κάτι,  ενώ   τουλάχιστο 2 συνάδελφοι επικοινώνησαν τότε μαζί μας, ζητώντας να γράψουμε για το περιστατικό αλλά κυρίως να γράψουμε για το κλίμα που επικρατεί σε χώρους εργασίας του ΟΣΕ (Και ιδιαίτερα  στην Θεσσαλονίκη)

Το περιστατικό μας θύμισε χτες λοιπόν συνάδελφος σιδηροδρομικός, διαβάζοντας το γεμάτο έπαρση και αλαζονεία σχόλιο του "συναδέλφου σταθμάρχη" ,λέγοντας μας ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν κοινή αφετηρία, την αντίληψη της ιδιοκτησίας του Οργανισμού απο κομματικά στελέχη που προσποιούνται τους συνδικαλιστές.

Και άλλοι είναι Διευθυντές, άλλοι Επιθεωρητές και άλλοι νταήδες στους χώρους εργασίας.

Ποιοι είναι τελικά οι τραμπούκοι αναρωτήθηκε υπενθυμίζοντας μας την μήνυση. 

 Άγνωστη παραμένει η εξέλιξη της υπόθεσης (προφανώς θα  έχει πέσει όλο το σύστημα για να μαζευτεί η μήνυση) -  είναι ξεκάθαρο όμως   ότι κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει στον ΟΣΕ αλλά και γενικότερα στον Ελληνικό Σιδηροδρόμο.

Το απόστημα πρέπει και θα σπάσει. 

 Ας καταλάβουν όλοι ότι  οι καταγγελίες για συμπεριφορές συγκεκριμένων παραγόντων , φτάνουν βροχή στο στέκι και πλέον έχουμε και αποδείξεις για το τι συμβαίνει στον ΟΣΕ . 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Να χαίρονται και να καμαρώνουν στην ΔΑΚΕ τους νταήδες. 

Συνεχίζεται και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς ο "νταής" περηφανευόταν  για τις επισκέψεις του σε Κυβερνητικά γραφεία και τα φωτογραφικά ενσταντέ με ανθρώπους που προφανώς δεν ξέρουν την συμπεριφορά του.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου