Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Σοβαρά προβλήματα σε υποδομή - Τροχαίο Υλικό

 2 εφιαλτικές ημέρες πέρασαν για τον σιδηρόδρομο, καθώς  τα αποτελέσματα της πολιτική διάλυσης των τελευταίων 4 χρόνων και της απαξίωσης του μέσου πλέον είναι εμφανή και ορατά και έχουν σοβαρές συνέπειες. Την Παρασκευή για άλλη μια φορά τέθηκε εκτός
το ΤΧ1 για μεγάλο χρονικό διάστημα, με εικόνες απο τρένα που μείνανε στην Σίνδο να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ χτες Σάββατο εκτός απο τα προβλήματα που παραμένουν στο σημείο (έχει τοποθετηθεί βραδυπορία 6 χλ/ω) είχαμε διακοπή της ηλεκτροκίνησης λόγω πτώσεων δέντρων στην Βόρεια Ελλάδα, μονοδρομήσεις και απίστευτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. 

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και ένα πολύ σοβαρό συμβάν που δημοσίευσε το  Έθνος με συρμό του Προαστιακού να κινείται με ανοικτή την πόρτα! 

Το video σοκάρει,  ο μηχανοδηγός δεν είχε καμία ένδειξη για ανοικτή πόρτα, ενώ αν δεν κλείσουν οι πόρτες ένα τρένο,  δεν μπορεί να εκκινήσει. 

Σύμφωνα με το Έθνος, Το συμβάν και οι αιτίες για τις οποίες δε δούλεψαν τα συστήματα ασφαλείας θα διερευνηθεί από την εταιρία προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε την εμπλοκή στην αυτόματη ασφάλιση της θύρας. 

Ωστόσο πλέον τα ερωτηματικά πληθαίνουν καθώς η διοίκηση της εταιρείας είχε πρόσφατα παρουσιάσει στοιχεία για αύξηση κατά 30% του κόστους συντήρησης (και αγοράς ανταλλακτικών). 

Το αν κάτι δεν γίνεται σωστά στην τεχνική βάση, πρέπει να διερευνηθεί και να επιλυθεί άμεσα. 

Σημειώνουμε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το συμβάν απο το Σωματείο των Μηχανοδηγών και θα έχουμε εξελίξεις εντός της εβδομάδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου