Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Έπεσαν σοβάδες σε ώρα δουλειάς στα μηχανεργοστάσια

 
Τέσσερις μήνες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη η κατάσταση όχι μόνο παραμένει ίδια αλλά χειροτερεύει τόσο στην κυκλοφορία των τρένων όσο και στα μηχανεργοστάσια της Hellenic Train, όπως αναφέρει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουνίου, στο πόστο των
ηλεκτρολόγων στο εργοστάσιο συντήρησης τροχαίου υλικού στον Πειραιά, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι σοβά από την οροφή και έπεσε δίπλα στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια εργασιών. Εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ενιαίου «ανεξάρτητου» ψηφοδελτίου αδιαφόρησαν βλέποντάς το, σε αντίθεση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ, οι οποίοι ανέδειξαν για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα επαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Δυο μέρες αργότερα, καταγγελίες για την ακατάλληλη κατάσταση των εγκαταστάσεων έγιναν και από τους κατοίκους στον περίγυρο του εργοστασίου Πειραιά της Hellenic Train. Απευθυνόμενος σε εργαζόμενους της εταιρείας κάτοικος της περιοχής επισήμανε την ακαταλληλότητα του κτηρίου που γειτονεύει με το κτήριο που διαμένει, το οποίο, όπως είπε είχε βγει «κόκκινο» μετά το σεισμό. Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε τίποτα, όπως είπε. Εξέφρασε κυρίως το φόβο του για την επικινδυνότητα για τους ίδιους τους εργαζόμενους, υποδεικνύοντας ότι η ευθύνη δεν βαραίνει σαφώς τους ίδιους.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών αναφέρει επίσης ότι στον καύσωνα του καλοκαιριού οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι, καθώς δεν έχει προβλεφθεί ο κλιματισμός στο χώρο που εργάζονται. Οι βροχές δημιουργούν ακόμα προβλήματα, καθώς οι στέγες και τα υπόστεγα έχουν τρύπες και το νερό μπαίνει και δημιουργεί πλημμύρες και επικινδυνότητα σε σημεία που υπάρχουν καλώδια και πίνακες με ρεύμα.

Καταλήγοντας η ΔΕΣΚ σημειώνει:

«Τα παραδείγματα αυτά είναι ενδεικτικά της τελευταίας μόνο εβδομάδας που στο παραπέντε δεν έχει χτυπήσει συνάδελφος. Αναδεικνύουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι η εταιρία μπροστά στα κέρδη της δεν υπολογίζει τις ζωές των εργαζόμενων, καθώς το να παρθούν μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των χωρών εργασίας θα αποτελέσει κόστος. Όλα τα αίτια του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη είναι ακόμα εδώ, όλα τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν και σε άλλα «Τέμπη» είναι ακόμα εδώ όσο δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς για την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων και των εργαζομένων.

Μπροστά στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας εμείς διαλέγουμε τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο μπορούμε να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης, οργανώνοντας τον αγώνα μας για τις δικές μας ανάγκες, επιβάλλοντας να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, μαυρίζοντας όλες τις ξεπουλημένες ηγεσίες των σωματείων που υλοποίησαν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, την εξασφάλιση της κερδοφορίας της Hellenic Train και του ΟΣΕ, ενισχύοντας τις δυνάμεις της ΔΕΣΚ που στάθηκαν προμετωπίδα στα στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.»

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου