Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Βασίλης και Τρύφωνας ο 9ος και 10ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτούνται χωρίς το ευθύνης

Εμείς θα συνεχίσουμε να μετράμε. Μέχρι να σταματήσει η κοροιδία σε βάρος του κλάδου μας. Μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του κλάδου μας. 
Σε όσους επιμένουν να  κοροϊδεύουν για το επίδομα ευθύνης , μιλώντας για Νομοθετικές Ρυθμίσεις που τάχα απαιτούνται  λέμε το εξής Χτες βράδυ στην Ελληνική Βουλή ,  πέρασε τροπολογία που
χορηγεί στους δύτες του Υπουργείου Πολιτισμού ειδική πρόσθετη αμοιβή για κάθε μέρα κατάδυσης, ικανοποιώντας ένα δικαιότατο αίτημα.


Χτες βράδυ  πέρασε και άλλη τροπολογία για προσλήψεις υπαλλήλων του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών , ενώ με μια τρίτη τροπολογία του Υπουργού Μεταφορών ,έκανε δώρο στους μεγαλοεργολάβους και άλλες  Κρατικές δουλειές.

Χτες βράδυ ο κ. Χρυσοχοϊδης , ξέχασε για άλλη μια φορά τους μηχανοδηγούς που θα μεταφέρουν τεύτλα αξίας 3εκ Ευρώ τις επόμενες μέρες , ξέχασε τις ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο έλξης , αγνόησε για άλλη μια φορά το θέμα του επιδόματος ευθύνης.

Φυσικά ,οι συνάδελφοι σε άλλη ΔΕΚΟ πληρώνονται κανονικότατα το ευθύνης και ορθότατα το πληρώνονται γιατί αποτελεί όρο της ΣΣΕ που υπέγραψαν.

Οι συνάδελφοι Φαρμάκης Βασίλης (μηχανοδηγός ΜΑΙ) και Δημητρακόπουλος Τρύφωνας (Μηχανοδηγός Πάτρας) συνταξιοδοτούνται χωρίς το επίδομα ευθύνης στις συντάξιμες αποδοχές , πληρώνοντας την συνδικαλιστική ανικανότητα των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης.

Ελπίζουμε να μην γράψουμε και για 11ο μηχανοδηγό που φεύγει στην σύνταξη χωρίς το ευθύνης. Ελπίζουμε να ξυπνήσει η πλειοψηφία  του Σωματείου μας.

Ευχόμαστε απο καρδιάς στους συναδέλφους μας , καλή συνέχεια στο νέο κύκλο της ζωής τους και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, θα χαιρόμαστε να τους βλέπουμε στα τρένα.

Θυμίζουμε τους 7 που ψήφισαν την ΣΣΕ , καταστρατηγώντας και την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για το επίδομα ευθύνης.

Όχι τίποτα άλλο γιατί αξίζουν το χειροκρότημα , όπως βλέπετε και στην εικόνα που συνοδεύει την δημοσίευση.

ΔΑΚΕ Έλξης . Τουρλής Βασίλης , Αλτής Νίκος , Καπιτάνος Κυριαζής , Θανασιάς Παύλος

ΠΑΣΚ Έλξης  Θεοδωρόπουλος Νώντας  , Συρόπουλος Σπύρος , Φιλιπόπουλος Γιάννης



2 σχόλια:

  1. Θέλω να ευχαριστήσω Δημόσια και απο καρδιάς τον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ μου Φαρμάκη Βασίλη.
    Να τον ευχαριστήσω για την γνώση που μετέδωσε , για το ήθος , για την αξιοπρέπεια , για την βοήθεια σε κάθε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.
    Η σχέση του Βασίλη Φαρμάκη με την σειρά των μηχανοδηγών , που προσλήφθηκε στον Προαστιακό το 2004 είναι σχέση ζωής και θα μας συνοδεύει πάντα σε όλα τα ταξίδια. Φίλος και συνάδελφος αγαπημένος απο τότε και φυσικά για πάντα.
    Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε , να πετύχουμε όσα πολλές φορές λέγαμε στις συζητήσεις μας.
    Εύχομαι και στους 2 συναδέλφους καλή συνέχεια στον νέο κύκλο της ζωής τους και θα χαιρόμαστε πάντα να τους βλέπουμε στα τρένα.

    Γενιδούνιας Κώστας - Μηχανοδηγός ΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους καλύτερους συναδέλφους και ανθρώπους ,που συνεργαστήκαμε στην δουλεία.ΚΥΡΙΟΣ με τα όλα του!!Χαρά μας και τιμή μας που είχαμε την τύχη να δουλέψουμε μαζί , να περάσουμε γιορτινές μέρες πάνω στην μηχανή , να πιούμε ένα ποτήρι κρασί σε μία διανυχτέρευση μαζί.Βασίλη ,να ζήσεις πολλά χρόνια και να τους τα παίρνεις , και που είσαι , μην μας ξεχνάς ,τηλεφώνα που και που για να μην χαθεί η επικοινωνία.Να σαι πάντα καλά.
    ΓΙΑΛΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ μηχανοδηγός Μ.Α.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή