Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τίποτα δεν πάει χαμένο.Γέμισε το Σύνταγμα στην συναυλία για τις καθαρίστριες!


Σήμερα είναι μια μέρα που αποθεώνουμε τις καθαρίστριες που έχουν μετατραπεί σε σύμβολα, είπε ξεκινώντας η Χάρις Αλεξίου. Γέμισε το Σύνταγμα και η αστυνομία έκλεισε την κάθοδο της Σταδίου μετά τις 10 το βράδυ σε μια μαγική συναυλία που ξεκίνησε με το τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη σε μουσική Μάνου Λοίζου. Τίποτα δεν πάει χαμένο...Το βίντεο απο το left.gr

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι ! Και φυσικά είμαι υπέρ της αλληλεγγύης για κάθε τον κάθε δίκαιο αγώνα των συμπατριωτών μου είτε είναι καθαρίστριες είτε είναι εργάτες είτε είναι ο,τιδήποτε. Θα ήθελα όμως να εκφράσω το παράπονό μου που αφορά την μη αντίστοιχη συμπαράσταση άλλων ομοσπονδιών ή σωματείων όταν εμείς οι σιδηροδρομικοί δεχόμασταν ανελέητες επιθέσεις από τα ΜΜΕ με χαλκευμένες πληροφορίες προς το κοινό για περί δήθεν υψηλότατων αποδοχών (θυμάμαι συγκεκριμένα που λέγαν ότι ο μέσος ετήσιος μισθός του σιδηροδρομικού ανέρχεται στις 36.000 € και ότι λαμβάναμε επιδόματα πλυσίματος χεριών, επιδόματα έγκαιρης ανάληψης και ένα σωρό άλλες ανοησίες). Θυμάμαι ότι λέγανε ότι ο Σιδηρόδρομος στοίχιζε σε καθημερινή βάση 1.000.000 € στον Έλληνα φορολογούμενο και ότι θα έπρεπει ο σιδηρόδρομος να κλείσει ...χθές. Η απάντηση σε όλα αυτά από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ήταν - στην καλύτερη περίπτωση - η αδιαφορία και σε πολλές περιπτώσεις η επικρότιση των συκοφαντών δημοσιογραφίσκων που διέδιδαν τις χαλκευμένες πληροφορίες παρακαλώντας να απολυθούμε όλοι. Δεν τα γράφω όλα αυτά επιδή δεν συμφωνώ με την αλληλεγγύη αλλά απλά να αναφέρω ότι το συναίσθημα και η πράξη της αλληλεγγύης θα πρέπει να διακατέχεται από όλες τις ομάδες των εργαζομένων και όχι μόνο από τους σιδηροδρομικούς προς τους άλλους (εισφορά για απολυμένους ΕΡΤ, τακτική αναφορά και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των απολυμένων από το ΥΠ.ΟΙΚ. , εισφορά για δεινοπαθούντων Κεφαλονιάς κλπ).
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή