Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες εργασίας στους ελιγμούς στο ΜΘ

Ο συνάδελφος μέλος - έφορος του ΔΣ του Σωματείου μας Πασχάλης Γκαντιτζικίδης , στην συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο αναφέρθηκε στο θέμα των συνθηκών εργασίας στους ελιγμούς στο ΜΘ , αφού τα ντιζελάκια ελιγμών , δεν διαθέτουν κλιματιστικό και οι μηχανοδηγοί καθημερινά ταλαιπωρούνται απο

την αφόρητη ζέστη στις πολλές ώρες των ελιγμών. 

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος και ο κ. Ρετσινάς άκουσαν το θέμα και περιμένουν την επιστολή του Σωματείου μας για να προχωρήσει το θέμα( έχει ενημερωθεί προφορικά και η Διεύθυνση της ΕΕΣΣΤΥ για το θέμα).

Επιπλέον ο συνάδελφος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΜΑΝ  και της Δ/Η σειράς 400 που υπάρχουν στο μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης και λόγω της παλαιότητας βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Για το ΜΑΝ ο κ. Ρετσινάς απάντησε πως μόλις δοθούν ΜΑΝ2000 στην κυκλοφορία, ένα θα τοποθετηθεί στην Λάρισα και ένα στην Αλεξανδρούπολη , ενώ θα εξεταστεί και το θέμα με την έλλειψη κλιματισμού στην μηχανή στο ακριτικό - περιφερειακό μηχανοστάσιο.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως , η άποψη του κ. Ζηλιασκόπουλου , ότι το Πύθειο μπορεί να γίνει ο δεύτερος Πειραιάς της Ελλάδας , πύλη εισόδου εμπορευμάτων αρκεί η Ελληνική Πολιτεία να αντιληφθεί την χρησιμότητα του τρένου για την ανάπτυξη της οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου