Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

400 χιλιάδες Δολάρια αποζημίωση σε ΆΔΙΚΑ απολυμένο σιδηροδρομικό στις ΗΠΑ !

Μοιραίες οι συγκρίσεις με την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις εκπτώσεις στους Κανόνες Ασφαλείας.
Ο σιδηροδρομικός με 16ετή εμπειρία απολύθηκε επειδή δεν επέτρεψε
σε μη εκπαιδευμένο προσωπικό να προχωρήσει σε καθαρισμό χώρου απο χημικά ( που είχαν πέσει στην γραμμή ).
Στο τέλος της τετραήμερης δίκης , οι ένορκοι επιδίκασαν συνολικά 400 χιλιάδες δολλάρια στον σιδηροδρομικό που εργαζόταν στο τμήμα τηλεδιοίκησης για 16 χρόνια και απολύθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2011.
Η σιδηροδρομική εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει διάφορες κατηγορίες για να απολύσει τον εργαζόμενο λέγοντας πως ήταν απείθαρχος στις εντολές της Διοίκησης με συχνές διαφωνίες και έντονα επικριτικός σε αυτές.
Το περιστατικό που προκάλεσε την απόλυση συνέβη στις 7 Οκτωβρίου του 2011 , όταν ένας προιστάμμενος της εταιρείας έδωσε εντολή σε έναν εκπαιδευόμενο με ελάχιστη εμπειρία να καθαρίσει τοξικά υγρά που είχαν πέσει στην γραμμή.

Ο απολυμένος σιδηροδρομικός σταμάτησε τον εκπαιδευόμενο και επικοινώνησε με επιθεωρητή του Τμήματος Προστασίας του Περιβάλοντος που βρισκόταν στο σημείο. Μόλις αυτό έγινε διατάχτηκε να εγκαταλείψει άμεσα τον χώρο εργασίας!
Αργότερα ο Επιθεωρητής κατέθεσε στο δικαστήριο , ότι ενώ ο απολύμένος  σιδηροδρομικός μιλούσε ευγενικά για το θέμα και την διαροή των χημικών , ο Προιστάμενος της Εταιρείας άρχισε να φωνάζει και κινείται επιθετικά εναντίον της.
Ο απολυμένος σιδηροδρομικός απολύθηκε γιατί έκανε αυτό που ένοιωθε απαραίτητο για να προστατέψει την ασφάλεια του εργαζομένου και  μέχρι να λάβει απαντήσεις για τα θέματα ασφάλειας που προέκυπταν , ανέφερε η Επιθεωρητής στο δικαστήριο.
 Το περιστατικό αφορά μια εταιρεία που έχει έδρα της , την Μασαχουσέτη , και είναι μια απο τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες στην περιοχή New England.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου