Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σήμερα η συνάντηση ΠΕΠΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Είναι γεγονός ! Μετά απο 10 μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας θα συναντηθεί με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κατόπιν θα συνεδριάσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Φυσικά κυρίαρχο θέμα είναι αυτό της ποινής της  αργίας που δόθηκε σε μηχανοδηγούς απο τον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινά , επειδή εφήρμοσαν κατά γράμμα εντολές του Σωματείου μας.
Το στέκι δημοσίευσε χτες την άποψη της ΕΕΣΣΤΥ για το θέμα της διάσπασης , προκειμένου να
έχουν όλοι ΚΑΙ την επίσημη πλέον άποψη της Εταιρείας που συντηρεί το τροχαίο υλικό. Αυτό επιβάλει η δεοντολογία , εδώ δεν κάνουμε επιλεκτικές δημοσιεύσεις και μιλάμε με στοιχεία πάντα. Και είναι απολύτως φυσικό η ΕΕΣΣΤΥ να επικαλείται για την προστασία των συμφερόντων της , όσες δικαιολογίες θέλει.

Πραγματικά όμως απορούμε με  όσους λένε ότι το στέκι δημοσίευσε την άποψη της ΕΕΣΣΤΥ για να χαντακώσει τους συναδέλφους που τέθηκαν σε αργία και ότι θα έπρεπε να αποκρύψουμε την απάντηση.

Αν δεν το κατάλαβαν , οι 2 συνάδελφοι αύριο 16 Ιουλίου , θα χάσουν 5 μεροκάματα ο καθένας γιατί ακολούθησαν τις εντολές του Σωματείου ΤΟΥΣ και βρέθηκαν εντελώς ακάλυπτοι απο αυτούς που τους προέτρεπαν να πράξουν τα όσα συνέβησαν.

Φυσικά το στέκι θα δημοσιεύσει - εν καιρώ -  το ηχητικό απο την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ , για να ακούσουν όλοι οι μηχανοδηγοί πως αντιλαμβάνονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον ρόλο τους. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να ακούσουν το πως μια προηγούμενη απόφαση , αλλάζει νόημα με το παιχνίδι των λέξεων.

Πως ο ....Πρόεδρος Τουρλής Βασίλης , στα γνωστά του παραληρήματα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον συνάδελφο που τέθηκε σε αργία και ως ¨αντισυνάδελφο" .

Και πώς 2 συνάδελφοι πλήρωσαν το μένος που έχει εναντίον τους το συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΠΕΠΕ και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν το λέμε εμείς , οι ίδιοι το έγραψαν στις επιστολές τους , που διαβάστηκαν απο 400 και πλέον αναγνώστες εδώ στο blog των μηχανοδηγών , στο στέκι της έλξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου