Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Αυτό είναι το έγκλημα σε βάρος των μηχανοδηγών ( ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ)

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ ΄Ελξης μας λένε υπερβολικούς. Λένε στους μηχανοδηγούς ότι το στέκι της έλξης δεν λέει  την αλήθεια , ότι κάνουμε το άσπρο - μαύρο , ότι "λαϊκίζουμε". 
Εμείς απαντάμε και πάλι με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Δημοσιεύουμε αριστερά την απόφαση συνταξιοδότησης ενός μηχανοδηγού που έκανε το λάθος , πίστεψε τις υποσχέσεις της ηγεσίας του Σωματείου μας και συνταξιοδοτήθηκε τον Μάιο του 2013 , χωρίς να λάβει στον υπολογισμό της σύνταξης του το Επικίνδυνο - Ανθυγιεινό επίδομα για το οποίο κατέβαλε εισφορές επί 34 συναπτά έτη !

Και φυσικά στην σύνταξη υπολογίζονται  όπως βλέπει κάποιος μόνο
ο βασικός μισθός και τα οικογενειακά βάρη.


Ο συνάδελφος -απογοητευμένος με την κατάσταση- μας είπε ότι θα κάνει ένσταση και θα περιμένει και την επίσημη απάντηση για το θέμα.

Εμείς ξαναρωτάμε τους 7 της πλειοψηφίας των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ : 

 Aισθάνονται ικανοποιημένοι που στην πρόσφατη ΣΣΕ , δεν έγινε καμία πρόβλεψη για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και την αναδρομική του καταβολή απο 01.01.2013 , προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος συναδέλφων που πλήρωναν 35 χρόνια εισφορές για το επικίνδυνο ;

Αλήθεια , ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου , που αποφάσισαν ( και οι υπόλοιποι 5 της πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ ) την αναστολή των κινητοποιήσεων στα εμπορικά για το θέμα , τον Απρίλη του 2013 , τι έχουν να πουν σε αυτούς τους μηχανοδηγούς που μετά απο 35 χρόνια ζουν μια τεράστια αδικία;

Αλήθεια , θα βγεί επιτέλους να ζητήσει κάποιος ένα ΣΥΓΝΩΜΗ απο τους μηχανοδηγούς ;Να αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά ; 

Ή μήπως πάντα φταίνε οι άλλοι για το δίπολο της καταστροφής του κλάδου μας την τελευταία 5ετία;

Γιατί οι ρόλοι αλλάξανε μεταξύ Προέδρου και Γραμματέα , τα πρόσωπα ίδια παραμένουν.  
Οι ίδιοι άλλωστε (Τουρλής - Θεοδωρόπουλος )υποσχέθηκαν στις πρόσφατες Συνελεύσεις το επίδομα ευθύνης στους μηχανοδηγούς και δεν επέτρεψαν να γίνει ψηφοφορία για το θέμα.



2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Νόμοι οι οποίοι αναφέρονται είναι οι Ν1902/90 , 1976/91 κ Ν3029/02, Ν3655/08 ΠΑΡ1 ΑΡ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή