Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τι διαβάσατε τον Αύγουστο

Όπως ήταν αναμενόμενο τον Αύγουστο οι επισκέψεις στο στέκι της έλξης ήταν μειωμένες -όπως άλλωστε και οι αναρτήσεις του blog- αφού είναι ο μήνας των αδειών και οι ειδήσεις υπάρχουν με το σταγονόμετρο.
Παρόλα αυτά τον Αύγουστο οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 62 χιλιάδες ενώ για
πρώτη φορά έγινε αναδημοσίευση ανάρτησης μας απο το κορυφαίο ενημερωτικό portal το enikos.gr. Ας δούμε λοιπόν τις 10 κορυφαίες αναρτήσεις για τον Αύγουστο. 




















Σχεδόν 1651 ενημερώθηκαν ΚΑΙ τον Αύγουστο απο το στέκι της έλξης για το θέμα με τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες.
Το συμβάν με το 1511 και την σύγκρουση με νταλίκα  στις 20 Αυγούστου που αναδημοσιεύτηκε και απο το enikos.gr διαβάστηκε απο 769 αναγνώστες , ενώ το τι συνέβη με το δρομολόγιο 3531 στις αρχές Αυγούστου που στοίχισε το εκτός υπηρεσίας σε συνάδελφο μηχανοδηγό, διαβάστηκε απο 604.
Η προχτεσινή μας ανάρτηση για την μισθοδοσία διαβάστηκε απο 539 συναδέλφους ενώ αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε για το θέμα υπήρξε και στην ανάρτηση στις 20 Αυγούστου(505 αναγνώσεις), όσο  και σε αυτό  με τις αλλαγές που σχεδιάζονται με το ενιαίο μισθολόγιο.(491).
Η απάντηση του υπεύθυνου διαχείρισης Γενιδούνια Κώστα στον Πρόεδρο του Σωματείου και στην ΔΑΚΕ με τίτλο μας βλέπετε και στον ύπνο σας ( εκτός απο τον ξύπνιο σας) διαβάστηκε απο παραπάνω απο 450 συναδέλφους , ενώ οι 160 υπογραφές των μηχανοδηγών που απασχολούν με τα αιτήματα τους Διοίκηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Σωματείο διαβάστηκαν απο 400 και πλέον.
Η ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών με την καταγγελία στις 28 Αυγούστου είχε 385 αναγνώσεις ,
Θα σταθούμε και στα θέματα του κλάδου μας ,στις επιστολές μηχανοδηγών και στο θέμα που αναδεικνύει το στέκι με όσους συνταξιοδοτούνται χωρίς το επίδομα ευθύνης και όχι μόνο.


Η ανακοίνωση της Εξέλιξης με την αποχώρηση απο το Προεδρείο της ΠΕΠΕ διαβάστηκε απο
369 συναδέλφους, 

η επιστολή του συναδέλφου Γιαλλινάκη απο


343 , ενώ η συνταξιοδότηση του συναδέλφου Αποστόλη Κανέλη απο 298 στην πλειοψηφία τους μηχανοδηγούς πολλοί εκ των οποίων επικοινωνούν  μαζί μας για το θέμα με το επίδομα ευθύνης, ενώ και η επιστολή του μέλους του ΔΣ Θανασιά Παύλου (μαθαίνουμε καθημερινά τα καλά του λόγια για το στέκι) διαβάστηκε απο 250 αναγνώστες.
Τα κοντέρ όμως έσπασε και πάλι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας την 1η Αυγούστου , όταν πάνω απο 700 συνάδελφοι διαβάσαν την στοχοποίηση συναδέλφων απο τον επαγγελματία συνδικαλιστή Βασίλη και την ΔΑΚΕ. Η ανάρτηση δεν βγαίνει στις 10 κορυφαίες γιατί όταν ο μήνας έχει 31 μέρες η καταμέτρηση γίνεται απο την 2η μέρα (2 Αυγούστου).

Κλείνοντας θα πούμε το εξής. Η διαχειριστική ομάδα του blog συζήτησε με πολλούς συναδέλφους που σχεδόν απαίτησαν να μην ασχολούμαστε με τις αναρτήσεις άλλων χώρων, όση λάσπη και αν πετούν στον ανεμιστήρα και έτσι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το αίτημα τους. 
Όσον αφορά το ηχητικό απο την συνεδρίαση του ΔΣ , έχει ακουστεί απο 200 και πλέον μηχανοδηγούς που μας ζητούν να βγάλουμε στον αέρα την συνάντηση με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Σκεφτόμαστε τον τρόπο που θα μπορούσε αυτό να γίνει ενώ σίγουρα θα βγούν και άλλες συνεδριάσεις του ΔΣ για να ακούσουν ΟΛΟΙ τι συμβαίνει .

Ευχόμαστε σε όλους καλό μήνα και καλή αγωνιστική παρουσία το άλλο Σαββάτο στην ΔΕΘ . 
Εμείς θα είμαστε εκεί.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου