Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Σήμερα παραδιδεται το πόρισμα της επιτροπης των σοφών για το ασφαλιστικό - Πρώτες πληροφορίες

Στη μία το μεσημέρι σήμερα , θα γίνει η παράδοση του πορίσματος της επιτροπής σοφών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού στο υπουργείο Εργασίας. Η παράδοση του πορίσματος θα γίνει από την επιτροπή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και
ταυτόχρονα στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, των πολιτικών κομμάτων και στους διαπιστευμένους συντάκτες προκειμένου να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα διαρροές των απόψεων των μελών της επιτροπής έρχονται τέσσερις βασικές αλλαγές οι οποίες θα αλλάξουν πλήρως το σκηνικό στις συντάξεις, επηρεάζοντας τόσο τα ποσά όσο και τα όρια ηλικίας.
Η πρώτη αλλαγή αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ενοποίησης όλων των Ταμείων σε ένα, επί της ουσίας δηλαδή στο ΙΚΑ. Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι στο νέο ταμείο δεν θα υπάγονται οι αγρότες. Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα ακόμη ξεχωριστό ταμείο επαγγελματιών.
Παράλληλα θα θεσπιστεί ενιαίο σύστημα συντάξεων για τις επόμενες γενιές με ενιαίους κανόνες και εισφορές καθώς απ' το νέο Ταμείο θα δίδονται όλες οι συντάξεις κύριες, επικουρικές και το εφάπαξ. Ταυτόχρονα με τον ενιαίο τρόπο υπολογισμού χάνουν χρήματα οι λεγόμενοι παλαιοί συνταξιούχοι καθώς αλλάζει πλήρως ο τρόπος υπολογισμού και θα έχουν τους ίδιους όρους με εκείνους που ασφαλίστηκαν μετά το 1993.
Θα υπάρξει ομογενοποίηση των εισφορών απ' τις οποίες θα προκύπτουν και τα νέα ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, αλλά και τα ποσά των εφάπαξ επιδομάτων.
Σε ό,τι αφορά στα εφάπαξ τα ΤΑΕ αντιμετωπίζονται ως συμπληρωματικοί φορείς ασφάλισης χωρίς την εγγύηση του κράτους με τους εργαζόμενους να έχουν το δικαίωμα σύστασης τέτοιων ταμείων για συμπληρωματικού τύπου ασφάλιση.
Σημαντική αλλαγή είναι αυτή που αφορά στον υπολογισμό των ποσών με βάση το προσδόκιμο όριο ζωής. Εκτός από την εθνική σύνταξη ο ασφαλισμένος θα δικαιούται και την ανταποδοτική η οποία θα καθορίζεται από τις εισφορές στο σύνολο του ασφαλιστικού του βίου. Ωστόσο το ποσό που θα παίρνει για την σύνταξη αυτή θα υπολογίζεται με βάση το προσδόκιμο όριο ζωής. Αν αυτό αυξηθεί αντίστοιχα θα μειώνεται και το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης ώστε να αντιστοιχεί σε περισσότερα χρόνια...

1 σχόλιο:

  1. Με λίγα λόγια θα παρακαλούμε να πεθαίνουν οι άλλοι νωρίς για να κατεβαίνει το προσδόκιμο ζωής και να ζούμε εμείς για να πάρουμε μερικά χρόνια σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή