Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Χωρίς παρουσία των ΕΡΓΟΣΕ - ΟΣΕ (και άλλων ΔΕΚΟ) η ΔΕΘ ;

Μετά απο δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας φαίνεται πως φέτος δεν θα συμμετέχει σε αυτήν, όπως και άλλες ΔΕΚΟ (οι πληροφορίες αναφέρουν και την ΕΡΓΟΣΕ). Η εξέλιξη αυτή -ιδιαίτερα αρνητική για τον σιδηρόδρομο 


που η σημερινή Κυβέρνηση θέλει να προβάλει ως εργαλείο ανάπτυξης αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες - έρχεται  να προβληματίσει σοβαρά τον σιδηροδρομικό κόσμο καθώς στην ΔΕΘ συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τον ΟΣΕ και στο περιθώριο της πάντα γίνονται εποικοδομητικές συζητήσεις.
Παράλληλα και η απουσία της ΕΡΓΟΣΕ που έχει αναλάβει σημαντικά έργα στο εξωτερικό προκαλεί συζητήσεις σε πολλούς κύκλους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απουσία των Οργανισμών απο την ΔΕΘ δεν οφείλεται σε κάποια απόφαση για την αλλαγή της στρατηγικής τους γύρω απο αυτήν, αλλά θα συμβεί γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει προλάβει να αλλάξει τις Διοικήσεις και θέλει να γλυτώσει  φωτογραφικά ενσταντέ ....ιδιαίτερης αμηχανίας. Άλλωστε σοβαρές είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας (και της ΔΑΚΕ) για τα όσα ακούγονται γύρω απο τον διορισμό της νέας Διοίκησης στον ΟΣΕ. Προφανώς το κλίμα δεν "σήκωνε" άλλη γκρίνια.

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον θα κρίνει αν όντως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο θα απουσιάζουν απο ένα τόσο σημαντικό γεγονός, μεγάλες Δημόσιες Επιχειρήσεις και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας. 
Θυμίζουμε ότι πέρυσι το περίπτερο του ΟΣΕ βραβεύτηκε ως ένα απο τα καλύτερα στην έκθεση , ενώ το είχε επισκεφθεί  ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας την ιδιαίτερη σημασία που είχε για την προηγούμενη Κυβέρνηση η ανάπτυξη του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, ενώ και  ο Νίκος Παππάς είχε συνοδέψει τις επιχειρήσεις start-ups με αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το επικοινωνιακό. Άλλωστε καμιά είδηση που θίγει τη ΝΔ δεν μεταδίδεται από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Ούτε μεταδιδόταν, πλην του Κόκκινου και λίγο παλαιότερα και της ΕΡΤ, που πλέον εξελίσσεται σε ΣΚΑΪ. Η ενημέρωση πλέον είναι μονοθεματική. Τα συντρίμμια που άφησαν οι απελθόντες και οι τιτάνιες προσπάθειες των Κυβερνώντων να οικοδομήσουν το διαλυμένο κράτος! Μπορεί ο Φον Γιοσμάς να έχει πεθάνει αλλά πολλοί θαυμαστές του είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή