Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Π.Ο.Σ. : Η Κυβέρνηση απολύει 1000 εργαζόμενους - Παρόν στην συγκέντρωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής


ΛΑΡΚΟ 

 Η Κυβέρνηση με τροπολογία της που πέρασε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και κατατέθηκε στις 10/6/2022, δίνει τη δυνατότητα στον Ειδικό Διαχειριστή

να προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Των εργαζομένων που εδώ και τρία χρόνια παλεύουν για την ακύρωση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της στρατηγικής αυτής εταιρείας.

Ουσιαστικά, απολύει μέχρι τον Αύγουστο, περίπου 1.000 εργαζομένους. 

Το «εκβιαστικό» αντάλλαγμα που τους δίνεται; Να δουλέψουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός ή δύο μηνών!!! ή οι άνω των 55 ετών να υπαχθούν σε προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας.

Ως Σιδηροδρομικοί, συντασσόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ  και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω ΤΩΡΑ αυτή την επαίσχυντη τροπολογία καταδικάζοντας  κάθε είδους εκβιασμό.

Στηρίζουμε την όποια κινητοποίηση ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ όλοι μαζί το σχέδιο ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου της χώρας.


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αύριο 15/6/2022 στο Εφετείο ξεκινά – σε δεύτερο βαθμό – η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τον Οκτώβριο του 2020 η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε καθώς χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση. Έχουμε ακόμα στο μυαλό μας τη λαοθάλασσα που «πλημμύρισε» τότε, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και αύριο το ίδιο πρέπει να συμβεί. Το οφείλουμε στις γενιές που πέρασαν αλλά και στις επόμενες. 

Επιβάλλεται η παρουσία ενωμένου όλου του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν υπονομεύεται, δεν καταστρατηγείται όσα τάγματα εφόδου κι αν εμφανιστούν. 

Ως Σιδηροδρομικοί συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους και δίνουμε το παρόν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 08.00’.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου