Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Τελικά, όσο χάλια και να είναι τα πράγματα, κάποιοι μπορούν να τα κάνουν ακόμη χειρότερα!

Ανακοίνωση απο  Σωματεία της ΣΤΑΣΥ για τις αλλαγές Οργανογράμματος. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Αυτό ακριβώς απεδείχθη περίτρανα στη μικρή, πλην όμως, επιζήμια

για την εταιρεία θητεία του κ. Δαμάσκου με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όχι πως η θητεία του ως πρόεδρος είχε θετικό πρόσημο απλά δεν είχε την πλήρη δυνατότητα να ξεδιπλώσει «όλο του το ταλέντο», το οποίο συνίσταται κυρίως στη ρουσφετολογία. Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, τη στιγμή που σοβαρά ζητήματα ταλανίζουν το σύνολο των εργαζόμενων στη ΣΤΑΣΥ, όπως η έλλειψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι ελλείψεις σε συρμούς, η υποστελέχωση σε έμψυχο δυναμικό και ενώ από ημέρα σε ημέρα, αναμένεται να τοποθετηθεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, ενημερωθήκαμε -εκ των υστέρων- ότι ο «παραιτηθείς ήδη και υπηρεσιακός  Διευθύνων Σύμβουλος, βάζει τις τελευταίες πινελιές στο έργο του. Τροποποιεί με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ΣΤΑΣΥ ΜΟΝ. ΑΕ, δημιουργώντας νέες, επιπρόσθετες δομές, το πρόσφατα τροποποιημένο και κωδικοποιημένο οργανόγραμμα και στελεχώνει βήμα βήμα τις δομές αυτές. Η εν λήγω τροποποίηση του οργανογράμματος, έλαβε χώρα τεχνηέντως και εν κρυπτώ στις 27-5-2022, ημέρα Παρασκευή (!!!). Και φυσικά, ουδεμία ενημέρωση είχαμε από κανένα μέλος του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ, είτε διορισμένο είτε αιρετό. Με αποφάσεις που μόνο δεοντολογικές δεν είναι, ξεκίνησε να τοποθετηθεί και τα τελευταία (άραγε;;) δικά της παιδιά στις νέες «αναγκαίες» θέσεις ευθύνης,  που πιο πολύ σε «προσωποπαγείς»  και «θέσεις φαντάσματα» παραπέμπουν.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι για το υπ' αριθμ. ΦΕΚ 85/τ.ΠΡΑ.ΔΙ.Τ./15.06.2021 Οργανόγραμμα, ο ίδιος τότε ως Πρόεδρος του ΔΣ ΣΤΑΣΥ, υπερθεμάτιζε και επέδειξε μεγάλη βιάση για την ψήφισή του, καθότι εξυπηρετούσε την άκρατη ρουσφετολογική διάθεση του ιδίου και των πολιτικών του προϊσταμένων. Διόλου φυσικά δεν τους ένοιαξε αμφότερους το αποτύπωμα του στην εταιρεία μας. Ένα δαιδαλώδες και χαοτικό οργανόγραμμα, με άπειρες θέσεις ευθύνης που αλληλεπικαλύπτονται, παρότι χωρίς επαρκείς εργαζόμενους. Όσο για την επιλογή των προσώπων που στελέχωσαν τις θέσεις ευθύνης, αύτη έγινε αποκλειστικά με καθαρά κομματικά κριτήρια. Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν προκήρυξαν, έστω κάποιες από αυτές. Και εντέλει, ο συνδυασμός των δομών με τα πρόσωπα μόνο σε τροχιά δυσλειτουργίας έβαλαν την εταιρεία, όσο και αν κάποιοι στρουθοκαμηλίζουν, μη θέλοντας να το παραδεχτούν. Κάτι τέτοιο εννοούσε, άραγε, ο Πρωθυπουργός, όταν υπόσχονταν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης;;

Ε, τελικά δεν αρκέστηκαν σε αυτό, το κάνουν ολοένα και χειρότερο, με την κατρακύλα να μην έχει τέλος. Το πιο οξύμωρο, όμως, και συνάμα ευτράπελο, είναι ότι ο προσωρινός Διευθύνων, έχει κατεβάσει μεν τα μολύβια ως προς τις διαπραγματεύσεις για νέα ΕΣΣΕ, αυτά, ωστόσο, παίρνουν φωτιά, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αμέτρητα και ατέλειωτα ρουσφέτια. Τελικά, το βαρέλι των κομματικών εκδουλεύσεων δεν έχει πάτο…

Ούτε έναν υποτυπώδη ύστατο σεβασμό στο νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο δεν επέδειξαν, δημιουργώντας και φορτώνοντάς του τετελεσμένα, ετσιθελικά, του αρέσουν δεν του αρέσουν, εκτός και αν είναι και αυτός του ίδιου «φυράματος»: Η πελατεία μας να είναι ευχαριστημένη και η εταιρεία στον «Καιάδα».

Σε ένα ακόμη «ανδραγάθημα», πριν την αποχώρηση του, προχώρησε ο Διευθύνων, με απόφαση του να μην καταβληθεί η εισφορά της εταιρείας στο ΚΕΑΠ, αποκλείοντας έτσι την ανάληψη χρημάτων από τους συναδέλφους-μέλη του ΚΕΑΠ. Άλλωστε, είπαμε, δουλοπρέπεια και χατίρια στους ημετέρους, αλαζονεία, περιφρόνηση και εκβιασμοί για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μόνο με ντουντούκα δεν βγήκαν να το βροντοφωνάξουν Διοίκηση και Πολιτική Ηγεσία.  

Γ ι α   ό λ ο υ ς   τ ο υ ς   π α ρ α π ά ν ω   λ ό γ ο υ ς,

Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, αυτές τις πρακτικές δεν θα τις αφήσουμε να περάσουν «στο ντούκου». Έχουμε τρόπο να καταγγείλουμε και να αναδείξουμε τόσο τις τόσες και τόσες άστοχες ρουσφετολογικές ενέργειες, όσο και τις αδικίες εις βάρος των συναδέλφων μας. Απαιτούμε, αφενός μεν να σταματήσουν οι αποκλειστικά κομματικές τοποθετήσεις και να εκδοθεί άμεσα ορθή επανάληψη που θα τις ανακαλεί, αφετέρου δε, να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους οι παροχές της τελευταίας ΕΣΣΕ μέχρι την υπογραφή της νέας.

Αν δε σας καίγεται καρφί για τον κατήφορο που παίρνει η εταιρεία, σκεφτείτε τουλάχιστον τη λαϊκή κατακραυγή...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου