Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ελλάδα : Η πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη (και με τους χαμηλότερους μισθούς)

 Το θέμα θα έπρεπε να απασχολεί ΚΑΙ την ΓΣΕΕ αλλά μάλλον δεν είναι καιροί να ενοχλείται η Κυβέρνηση των "Αρίστων".

Ακόμα και οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ατμομηχανές της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Γερμανία και η Γαλλία, διαθέτουν στις πολίτες τους καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές απ' ότι η Ελλάδα. Στη Γαλλία, με βασικό μισθό
1603 ευρώ, οι πολίτες ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους με αμόλυβδη που στοιχίζει 2,10 ενώ στη Γερμανία, στην οποία ο βασικός μισθός ανέρχεται σε 1621 ευρώ, η αμόλυβδη στοιχίζει 2 ευρώ ανά λίτρο.


Φαντάζει, την ίδια ώρα, τουλάχιστον εξοργιστικό το γεγονός ότι στο Λουξεμβούργο που έχει μακράν το υψηλότερο βασικό μισθό στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2.257 ευρώ), η μέση τιμή της βενζίνης είναι επίσης αισθητά φθηνότερη σε σχέση με την Ελλάδα καθώς μόλις που ξεπερνάει τα 2 ευρώ ανά λίτρο.


Επίσης, το παράδειγμα της Κύπρο δεν παύει να "πληγώνει" την Ελλάδα. Μία χώρα-νησί, η οποία προμηθεύεται καύσιμα κυρίως από την ελληνική αγορά, έχει καταφέρει να κρατήσει τη μέση τιμή της βενζίνης στο 1.76 έχοντας, παράλληλα, υψηλότερο βασικό μισθό από την Ελλάδα.

Η δε Σλοβενία, που βρίσκεται στην ευρύτερη γειτονιά μας, έχει και πολύ χαμηλή τιμή στη βενζίνη (1,56 ευρώ ανά λίτρο) και αρκετά υψηλό βασικό μισθό (1074 ευρώ).

Κατά τα λοιπά για τις τιμές στα καύσιμα στην Ελλάδα φταίει ...ο πόλεμος στην Ουκρανία (στις υπόλοιπες χώρες όμως γιατί δεν έχει επηρεαστεί σε αυτό το βαθμό η τιμή τους, αναρωτιόμαστε). 

Τα ίδια μας λένε και για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου και εκεί πληρώνουμε την Κυβερνητική αδράνεια Μητσοτάκη. 

Και φυσικά, με αυτές τις τιμές η Ελληνική Οικονομία οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια,  σε πλήρη ύφεση. 

Το στέκι της έλξης με πληροφόρηση απο το news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου