Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Συναντήσεις της ALE με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών και την DG MOVE

 Στις 14 και 15 Ιουνίου και μαζί με την CESI, η Ευρωπαϊκή  Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) πραγματοποίησε  συναντήσεις υψηλού επιπέδου με τις ευρωπαϊκές αρχές στις Βρυξέλλες. Την πρώτη μέρα το Προεδρείο συναντήθηκε  με την  Ευρωπαία Επίτροπο  Μεταφορών, Adina Valean, και το ίδιο απόγευμα

  με τους επικεφαλείς της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με 5 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και τους βοηθούς τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν   ήταν κυρίως τα εξής:


- Κατάσταση μετά τον Covid στους σιδηροδρόμους

- Έλλειψη μηχανοδηγών  

- Ένταξη - ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών μηχανοδηγών

- Ζημιές σιδηροδρομικών εταιρειών κατά την περίοδο της κρίσης

- Βιώσιμες μεταφορές και σιδηρόδρομοι

- Κουλτούρα Ασφάλειας

- Αναθεώρηση της Κοινοτικής Οδηγίας για τους Μηχανοδηγούς


Όλοι καλωσόρισαν την πρόθεσή της ALE να συνεχίσει  τον κοινωνικό διάλογο στα πλαίσια της Ε.Ε.  ενώ  έχουμε προτείνει να παρακολουθούμε, με πληροφορίες και δεδομένα από την πλευρά μας, την εξέλιξη της ανάκαμψης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Σε κάθε μία από τις συναντήσεις, η ΑLE παρέδωσε έναν φάκελο, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων της στην  Κοινοτική Οδηγία για τους μηχανοδηγούς. Το θέμα αυτό συζητήθηκε λεπτομερέστερα με την  Ευρωπαία Επίτροπο  και το προσωπικό της DG MOVE. 

Κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Επιτροπή TRAN), Karima Delli,  ανέφερε  ότι θα θέσει ορισμένα ζητήματα που τέθηκαν απο την μεριά των μηχανοδηγών και θέλει να έχει στενή επαφή με την ALE.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου