Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Ιστορική τριήμερη απεργία στους σιδηρόδρομους της Βρετανίας

Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων τριών δεκαετιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες μετά την αποτυχία των τελευταίων συνομιλιών ανάμεσα στα συνδικάτα εργαζομένων και τις εταιρείες διαχείρισης.


Το συνδικάτο RMT ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη απεργία, που έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο, αφού απέβησαν άκαρπες οι συνομιλίες για τις αυξήσεις, τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, όπως ζητούν οι εργαζόμενοι.

Ο γενικός διευθυντής του συνδικάτου Μικ Λιντς είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η πρώτη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε η εταιρεία Network Rail απορρίφθηκε την Παρασκευή και η δεύτερη, που παρουσιάστηκε στους εργαζομένους σήμερα, απορρίφθηκε επίσης το απόγευμα.

«Και οι δύο δέσμες προτάσεων είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώθηκε τώρα ότι η σχεδιαζόμενη για αυτήν την εβδομάδα απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσει» όπως ήταν προγραμματισμένο, πρόσθεσε.

Το συνδικάτο υποστηρίζει ότι η Network Rail σκοπεύει να καταργήσει τουλάχιστον 2.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης 2 δισεκατομμυρίων λιρών.

Το RMT ζητά αύξηση μισθών κατά 7% - χαμηλότερη από τον πληθωρισμό αλλά υψηλότερη από αυτή που προσφέρουν οι εργοδότες.

Άλλα συνδικάτα του τομέα, όπως το TSSA και το Unite, οργανώνουν ψηφοφορίες μεταξύ των μελών τους και ενδέχεται να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις 25 Ιουνίου ή να τις επεκτείνουν στα λεωφορεία.

Γκρίνια απ' την κυβέρνηση

Μια απεργία 40.000 εργαζομένων θα προκαλέσει «απόλυτη δυστυχία», σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Ο υπουργός σχολίασε ότι η απεργία είναι «εντελώς λάθος» και θα ταλαιπωρήσει εκατομμύρια - συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπως η κόρη του που δίνουν εξετάσεις.  Απ' την απεργία αναμένεται επίσης να σημειωθούν προβλήματα σε διάφορες πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το φεστιβάλ Glastonbury και μια συναυλία των Rolling Stones στο Χάιντ Παρκ το Σάββατο.

Eκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε σχετικά με την ανακοίνωση του RMT:  «Αυτό είναι βαθιά απογοητευτικό. Είναι καταστροφικό το γεγονός ότι αυτές οι αυτοκαταστροφικές απεργίες θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε την απεργία ως «πράξη αυτοτραυματισμού για τους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων».

«Τα παιδιά στο σχολείο κινδυνεύουν να κοπούν στις εξετάσεις, οι μετακινούμενοι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψουν το γραφείο τους για άλλη μια φορά και οι οικογένειες που απολαμβάνουν μια καλοκαιρινή μέρα στην πόλη αναμφίβολα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Evening Standard.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων Πολ Σκάλι δήλωσε την Παρασκευή ότι η απεργία αυτή κινδυνεύει να βλάψει «τις επιχειρήσεις, το ψωμί των εργαζομένων», τη στιγμή που τα οικονομικά τους «έχουν πληγεί» από την κρίση του κόστους ζωής και τον πληθωρισμό στη Βρετανία.

Η σκιώδης υπουργός Μεταφορών του Εργατικού Κόμματος Λουίζ Χέι είπε: «Θέλουμε να δούμε τους επιβάτες να αποφεύγουν την αναστάτωση, αλλά φυσικά κατανοούμε και υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο να αγωνίζονται για μια δίκαιη αμοιβή».

www.efsyn.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου