Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

 Συναδέλφισσες, ΣυνάδελφοιΙούνιος2022

Στα πλαίσια της καθιερωμένης επικοινωνίας μαζί σας, θα θέλουμε να αναφέρουμε κάποιες           γενικότερες  διαπιστώσεις - επισημάνσεις, αλλά και να σας ενημερώσουμε τόσο για την ΓΣ στην             Λαμία την 25 - 05 - 2022 για τη δημιουργία τοπικού παραρτήματος, όσο και για τη συνεδρίαση

του ΔΣ την 30 - 05 - 2022 για να χαράξουμε το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο.

      1) Διαπιστώσεις - Επισημάνσεις  Όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την ακρίβεια που συνεχίζει να καλπάζει με εντονότερους ρυθμούς, ο πληθωρισμός έφτασε στο 11,7% μειώνοντας συνεχώς το εισόδημα των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Με δεδομένο τον πρόσφατο δανεισμό του Κράτους από τις αγορές με υψηλό επιτόκιο 4%  που παραπέμπει στους μνημονικούς χρόνους, με τα κοψίματα των μισθών και συντάξεων σε μια νύκτα και σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης που ψήφισε η Κυβέρνηση, θεωρούμε ότι στο άμεσο μέλλον θα προκύψουν ακόμα σοβαρότερα προβλήματα στις συντάξεις μας.

       2) ΓΣ στην Λαμία την 25 - 05 - 2022  Το Δίκτυο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών είχε θέση σαν στόχο να ιδρυθούν τοπικά παραρτήματα στις μεγάλες πόλεις του Δικτύου, δίνοντας τη δυνατότητα στους συναδέλφους της περιφέρειας να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του σωματείου. Η αρχή έγινε με την ίδρυση του τοπικού παραρτήματος στην Λαμία την 25 - 05 - 2022. Διαπιστώσαμε με μεγάλη χαρά ότι οι συνάδελφοι ‘’διψούσαν’’ να πάει το σωματείο στην περιφέρεια και αγκάλιασαν αυτή την  προσπάθεια με την συμμετοχή τους. Ψήφισαν 60 συνταξιούχοι και εκλέχτηκαν οι Πάτρας Ι.         ( Πρόεδρος ) Κούλης Χ. ( Γραμματέας ) Κυρίτσης Γ. ( Αντιπρόεδρος ), Αλεξίου Ν. ( Ταμίας ) και Θεοδοσίου Κ. ( Αναπληρωτής Γραμματέας ). Έπεται συνέχεα !!! 

       3) Προτάσεις μας στη συνεδρίαση του ΔΣ την 30 - 05 - 2022 Επιγραμματικά οι κυριότερες προτάσεις μας στο ΔΣ αφορούσαν: α) Διόρθωση των λαθών από τον επαναυπολογισμό των συντάξεων.β) Απονομή και των υπολοίπων οφειλών των δευτερευουσών απολαβών στο ΕΦΑΠΑΞ. γ) Ολοκλήρωση των ανακλήσεων για τον υπολογισμό των συντάξεων με τον ευνοϊκότερο νόμο του 2016. δ) Ταυτότητες για τη μετακίνηση με όλα τα τρένα όλων των συνταξιούχων συμπεριλαμβανομένων και των μεταταγμένων. ε) Επίλυση των προβλημάτων για αυτούς οι οποίοι εξαγοράζουν χρόνια ή για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης ή για αύξηση των χρόνων υπηρεσίας. στ)Καταβολή της αποζημίωση των 15.000 ευρώ για τους ορισμένους μεταταγμένους  σε Υπουργεία συναδέλφους που δεν πήραν και τη διεκδικούν δικαστικά  αλλά και για συναδέλφους που πήραν  μέρος αυτής ( αφορά 241 συναδέλφους των ετών 2011- 2012 που πήραν το 1/3 του ποσού που δικαιούνται ).  Στα παραπάνω ενώ προτάθηκαν δράσεις για την υλοποίηση τους με παρέμβαση σε όλους τους αρμόδιους φορείς ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ και κλπ. Δυστυχώς ο Πρόεδρος, μας παρέπεμψε στο επόμενο ΔΣ για να πάρουμε αποφάσεις. Αναμένουμε. Το Δίκτυο όπως σας έχουμε υποσχεθεί θα σας ενημερώνει για ότι συμβαίνει στη λειτουργία του Σωματείου, για τις προτάσεις που κάνουμε στο ΔΣ, αλλά και για τις αποφάσεις που παίρνονται.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Η Συντονιστική Επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου