Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Οι μηχανοδηγοί ΕΝΩΝΟΥΝ δυνάμεις στην Ευρώπη - Συνάντηση της ALE με την ATCEUC

Η κουλτούρα της ασφάλειας και ο ευρωπαϊκός κοινωνικός διάλογος ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών και  τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ATCEUC – www.atceuc.org).Αυτή η συνάντηση,

μεταξύ ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων επαγγελματιών στους κλάδου των οποίων  η ασφάλεια έχει σημαντικό αντίκτυπο, ανταποκρίνεται στην ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη κοινών στόχων στον τομέα μας. Η τρέχουσα απελευθέρωση των σιδηροδρόμων και η μη ισορροπημένη μεταφορά μέτρων απο το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο στα κράτη μέλη της ΕΕ , καθώς και η έλλειψη σιδηροδρομικών λειτουργιών μετά την πανδημία του Covid 19, που προκαλούν μείωση των θέσεων εργασίας στους σιδηροδρόμους, όπου υπάρχει ήδη υψηλός μέσος όρος ηλικίας. ήταν θέματα που συζητήθηκαν σήμερα το πρωί.

Επισημάνθηκε η ανάγκη παροχής ανεξαρτησίας και ανθρώπινων και οικονομικών πόρων στους Φορείς Διερεύνησης ατυχημάτων και συμβάντων για να καταστούν οι μεταφορές ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες, να εργάζονται με προληπτικό τρόπο και να αναζητούν τα αίτια για να προτείνουν λύσεις.


Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χέρι-χέρι για να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να εργαστούμε ενάντια στο εργατικό και κοινωνικό ντάμπινγκ στον τομέα μας και να πραγματοποιήσουμε κοινές προτάσεις αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΑLE. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου