Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Σωματεία ΣΤΑ.ΣΥ : Είπα, ξείπα, χ@ζω την παρόλα μου

Κοινή ανακοίνωση 3 Σωματείων της ΣΤΑΣΥ.

Η αλήθεια είναι ότι το να αλλάζει κανείς τη γνώμη του δεν είναι ντροπή, πολλές φορές μάλιστα επιβάλλεται από τις συνθήκες. Το θέμα είναι να «κρατάει τις αρχές του» ή έστω ένα ελάχιστο ψήγμα ηθικής. Ειδικά στην περίπτωση που γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων κατ' επάγγελμα λαοπλάνων, οι οποίοι δε διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων προς ίδιον και μόνον όφελος. Και το χειρότερο είναι ότι, με αυτή τη στάση του, όχι μόνο επικροτεί το προαναφερόμενο είδος ανθρώπων, αλλά θέτει σε επικίνδυνη τροχιά τα συμφέροντα όσων παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους.

Ναι, είναι αλήθεια ότι παρήλθαν τρία χρόνια από την τελευταία υπογραφή ΕΣΣΕ και αυτό έχει καταδειχτεί σε όλους τους τόνους, εγγράφως και προφορικώς, από όλα τα Σωματεία του χώρου, πλην ενός, καθ’ ότι δεν συμμετείχε σε καμία διεκδικητική δράση. Το τελευταίο τετράμηνο δε, με μεγάλες δόσεις αισιοδοξίας, διατυμπάνιζε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση είναι εν εξελίξει και σε καλό δρόμο, τα δε προσχέδια που δίδονταν από τη Διοίκηση, δεν φαίνονταν να το προβλημάτιζαν.

Θα ήμασταν τουλάχιστον σε τροχιά «παραλογισμού», αν δεν παραδεχόμασταν ότι εν τοις πράγμασι έγινε τόσο «καλή και ολοκληρωμένη δουλειά» από την προηγούμενη Διοίκηση, αναφορικά με τη ΕΣΣΕ, που η νέα, θητείας μόλις μιας βδομάδας, να μην έχει καμία δικαιολογία που δεν «έκλεισε» ήδη «χθες», το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης!! Ε, αν δεν τρελαθούμε τώρα, θα μείνουμε νηφάλιοι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Και για να μην κρύβονται άλλο πίσω από το δαχτυλάκι τους -είναι πλέον μάταιο- ή μάλλον πίσω από τα βραχύβια μικροσυμφέροντα της συνδιοίκησης που επιθυμούν διακαώς όλα τα μέρη της ανίερης συμμαχίας τους, είναι εξόφθαλμο το στημένο παιχνίδι τους. Δεν είναι ξεκάθαρο, τουλάχιστον, για την ώρα, αν έχουν αντιληφθεί (όλα τα μέρη της συμμαχίας) ότι με τις συμπεριφορές και τα έργα τους, θα οδηγήσουν «το πλοίο στην ξέρα» και αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο από τους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και μοιάζουν να ευχαριστιούνται με «ψίχουλα». Ελλείψει ικανοτήτων και επιχειρημάτων βάζουν μπροστά τα εκβιαστικά τερτίπια μπας και λειτουργήσουν στο «παζάρι της συναρχίας». Βγάζει μάτι ότι ο σκοπός τους, μόνο αυτός που ευαγγελίζονται δεν ήταν, ούτε και θα είναι. Τσάμπα μαγκιές, σπασμωδικές, φθηνές και βολικές «κραυγές» από δήθεν ασυμβίβαστους, που μόνο σε συμβιβασμούς εις βάρος των συναδέλφων μας καταλήγουν. «Ουαί εις εσάς γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριταί», να γνωρίζετε, ότι θα αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια κατακρεούργησης της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, η Πολιτική Ηγεσία να πάψει να «παραμυθιάζεται» πλέον και να «ανοίξει τα μάτια της», ώστε να δει ξεκάθαρα το ποιόν των επιλογών της. 

Για να μην καταντήσουμε να πιστεύουμε ότι «ο βασιλεύς δεν βασιλεύει αλλά κυβερνά» και «η ιστορία να επαναληφθεί δεύτερη φορά…ως φαρσοτραγωδία».

Εκτός και αν ανήκει και αυτή στην ίδια «συνομοταξία». Σε αυτή την απευκταία περίπτωση, θα απαντήσουμε, παραφράζοντας την φράση του Χαρίλαου Τρικούπη: «Η ΣΤΑΣΥ προώρισται να ζήση και θα ζήση», και προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν, παρά τα όσα προσκόμματα στο διάβα μας.

ΤΑ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου