Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Public Issue: Δεν αρέσουν πια στους Ελληνες οι ιδιωτικοποιήσεις

Ανατροπή στη στάση της κοινής γνώμης, στην πορεία της 25ετίας, απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνίες. Συντριπτική η αντίθεση στο ενδεχόμενο πώλησης του νερού (ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ), στην πανελλαδική έρευνα.

Τα 2/3 των πολιτών (66%) πιστεύουν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔEΗ δεν ωφέλησε, αλλά αντιθέτως έβλαψε τους καταναλωτές επισημαίνει η Public Issue επικαλούμενη πανελλαδική ποσοτική διαδικτυακή έρευνα, σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω. Για τις συγκρίσεις μάλιστα λαμβάνει υπόψη τις χρονοσειρές του Πολιτικού Βαρομέτρου της Public Issue, ενώ για το 1998, έρευνα της VPRC.


Οπως εξηγεί με εξαίρεση μια αρχική περίοδο (1998-2005), η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, ουδέποτε υποστήριξε την ιδιωτικοποίηση της ΔEΗ. Σήμερα, όμως, η ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος οδηγεί σε γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια από αυτήν.

Μια σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτών, 4 στους 10 (42%), πιστεύουν ότι, μέχρι σήμερα, η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έχει βλάψει τους καταναλωτές. Την άποψη ότι έχει ωφελήσει, εκφράζει το 1/3 (33%).



Η αρχικά πλειοψηφική υποστήριξη της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ αντιστράφηκε στη δεκαετία του 2000.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, 74% (3 στους 4) διαφωνεί με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης.

Η κοινωνική αντίθεση στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠΕΥΔΑΠ +0,57% και της ΕΥΔΑΘ αυξήθηκε κάθετα κατά τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.

https://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου