Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Εργατικό Κέντρο Πειραιά : 50 χρόνια Πολυτεχνείο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά χαιρετίζει την 50η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Φέτος ο εορτασμός των πενήντα χρόνων από την ηρωική πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια
στην επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρος καθώς τον τελευταίο μήνα συντελείται η τελευταία πράξη της επί 76 χρόνιας ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, με την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Τα συνθήματα που στόλιζαν τις πύλες του Πολυτεχνείου «έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.  Ολόκληρη η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα νατοϊκό ορμητήριο , η εμπλοκή της στους αμερικανονατοϊκούς και ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς βαθαίνει ακόμη περισσότερο, με την αποστολή ακόμη και της ελληνικής φρεγάτας Ψαρά σαν συνοδεία του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου που κινείται την περιοχή της μέσης ανατολής,με τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που όχι μόνο στηρίζει με κάθε τρόπο το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ αλλά έχει εξαπολύσει και ένα κύμα τρομοκρατίας σε όποιον σηκώνει κεφάλι και υπερασπίζεται το δίκιο του παλαιστινιακού λαού, με αποκορύφωμα την Κυριακή, που προχώρησε σε πλήθος συλλήψεων περαστικών μόνο και μόνο επειδή κρατούσαν την παλαιστινιακή σημαία ή την μαντίλα, έχει απέναντι της τον ελληνικό λαό.

Ο λαός μας, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου, όπως αποδεικνύουν οι πολυπληθείς διαδηλώσεις αλληλεγγύης του παλαιστινιακού λαού , στέκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας που δεν είναι άλλη από την λευτεριά της Παλαιστίνης. Οι εκατοντάδες παλαιστινιακές σημαίες που περήφανα υψώνονται σε κάθε γωνιά της χώρας κόντρα στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, είναι η απάντηση στην τρομοκρατία τους. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά θα συνεχίσει με κάθε τρόπο τον αγώνα που δίνει για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη, έχοντας στο πλευρό του τα σωματεία του, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους του Πειραιά.

Αντλώντας δύναμη από τους αγώνες του παρελθόντος αλλά και από την παρακαταθήκη που άφησαν τα πολύ μαζικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης του παλαιστινιακού λαού, καλούμε να δώσουμε μαζικά το παρόν στην πορεία του Πολυτεχνείου την Παρασκευή στις 17 Νοέμβρη, απαιτώντας να σταματήσει εδώ και τώρα το μακελειό που συντελείται στην Γάζα, ελεύθερη Παλαιστίνη στα σύνορα του 67, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή!

Σε αυτό το πλαίσιο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά θα καταθέσει στεφάνι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 10:00π.μ στο χώρο του Πολυτεχνείου, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου