Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

6.2 εκ Ευρώ αυξήσεων το 2022 χάρη στην ΣΣΕ του 2020

Θυμάστε το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ να λέει ότι η ΣΣΕ του 2020 δεν ήταν καλή ; Θυμάστε τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να λένε το 2018 ότι
το μισθολόγιο με τελικό βασικό μισθό από 1750 έως 1850 Ευρώ, τα οικογενειακά επιδόματα, τις αυξήσεις σε χιλιομετρικές αποζημιώσεις άνω του 25%, τις μισθολογικές ωριμάνσεις ,  είναι «λίγα»;

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες οικονομικές καταστάσεις του 2022 στην Hellenic Train , το κόστος προσωπικού αυξήθηκε, από 41,51 εκατ. το 2021 σε 47,75 εκατ το 2022, λόγω των διατάξεων της ισχύουσας «Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας». 

Δηλαδή αύξηση  μεσοσταθμικά 16% σε μια περίοδο που η εταιρία είχε χτυπηθεί από τον Covid. 

Οι αυξήσεις αυτές , πέραν όσων  ΗΔΗ είχαν δοθεί το 2021 (από 60-100 ευρώ στο βασικό μισθό για το έτος αυτό) στην πλειοψηφία τους αφορούσαν την πλήρη ένταξη του προσωπικού της τεχνικής βάσης στα μισθολογικά  κλιμάκια στην ΣΣΕ που υπέγραψαν μηχανοδηγοί και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2018 καθώς και μισθολογικές ωριμάνσεις στα κλιμάκια της ισχύουσας ΣΣΕ. 

Και η Hellenic Train χάρη στην υπογραφή των μηχανοδηγών και της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2020 είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που απορρόφησε εταιρεία εντάσσοντας ΠΛΗΡΩΣ -και χάρη στην υπογραφή των μηχανοδηγών και της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-  το προσωπικό της στα μισθολογικά κλιμάκια ισχύουσας ΣΣΕ. 

Η λάσπη επιστρέφεται σήμερα αυτούσια σε όσους κατήγγειλαν την ΣΣΕ του 2020, σε όσους δεν την ψήφισαν και σε όσους έλεγαν ότι ευνόησε την εργοδοσία. 

Θυμίζουμε ότι με αυτήν την ΣΣΕ την περίοδο του COVID και ενώ είχαν  κλείσει τα 2/3 του δικτύου ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ απο την πρόβλεψη για αναστολές συμβάσεων εργασίας και εκ περιτροπής εργασίας ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι της Hellenic. 

Τα 6.2 έκ Ευρώ αυξήσεις ΜΟΝΟ για το 2022 τα απέδειξαν ΟΛΑ. 

Χάρη στην υπογραφή της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των  Μηχανοδηγών. 

Οι συνάδελφοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. 

*Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι από την ημέρα που υπογράφτηκε η σσε του 2020. Η ΣΣΕ του 2018 είχε διαμορφωθεί από ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ & τους Μηχανοδηγούς (ΠΕΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου