Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Κοινή Ανακοίνωση ΠΕΠ και ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


 Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση των Σωματείων με την διοίκηση της ΗΤ. Η εταιρεία από πλευρά της, έκανε μια οικονομική ανάλυση, παρουσιάζοντας την κατάσταση που
βρίσκεται αυτη τη στιγμή, καθώς και τα σενάρια που ενδεχομένως προκύψουν το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία της να συμφωνηθούν κάποια μέτρα που θα ληφθούν για τους επόμενους 9 μήνες.

Τα εν λόγω μέτρα είναι :


Να εφαρμοστεί μεταγενέστερα η αύξηση των 40€ που προβλέπεται από την ισχύουσα Σ.Σ.Ε

Να εφαρμοστεί εκ περιτροπής (4ήμερη) εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

Μελετάει το ενδεχόμενο της εθελουσίας εξόδου.

Τέλος μας ενημέρωσε ότι έχουν γίνει ήδη περικοπές των δευτερευουσών απολαβών σε όλες τις ειδικότητες.

Τα σωματεία δεν αποδέχτηκαν τα μέτρα που πρότεινε η εταιρεία και τόνισσν ό,τι θα πρέπει να εφαρμοστεί ότι προβλέπεται από τη Σ.Σ.Ε, χωρίς να υπάρχει καμία μεταβολή στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Θα οριστεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα

ΣΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου