Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Τέμπη : Η κατάθεση του επισκέπτη στο newpost


 «Η φόρτωση έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές»

Ο επισκέπτης, όπως ονομάζεται, είναι εκείνος που ελέγχει το φορτίο της κάθε εμπορικής αμαξοστοιχίας. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε για το φορτίο της 63503  που φόρτωσε εμπορεύματα
και από το εξωτερικό:

«Η αμαξοστοιχία από τη Βόρεια Μακεδονία έφθασε την 26-02-2023 στο συνοριακό σταθμό Γευγελής και εν συνεχεία η ξένη ηλεκτράμαξα αποκολλήθηκε από το συρμό, μπήκε η δική μας ηλεκτράμαξα που τη χρησιμοποιούμε για τις μεταφορές και η οποία οδήγησε τα βαγόνια στο σταθμό της Ειδομένης. Η ξένη ηλεκτράμαξα δεν εισήλθε στο ελληνικό έδαφος, απαγορεύεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μεταφορτώθηκαν τα ελάσματα που εισήλθαν από τη Βόρεια Μακεδονία σε άλλα βαγόνια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ Έγινε σύνδεση των πλατφορμών που εισήλθαν από Β. Μακεδονία στην εμπορική 63503 ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η σύνδεση αυτή έγινε όπως περιγράφεται στο έγγραφο της Hellenic Train. Έγινε στο Σταθμό της Θεσσαλονίκης  στο παλιό Σταθμό όπως λέγεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να προσδιορίσετε το χρόνο της σύνδεσης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τον ακριβή χρόνο θα σας τον προσδιορίσει η Hellenic Train.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόση ώρα διήρκεσε η σύνδεση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Απάντηση σε αυτό θα δοθεί από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Hellenic Train.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά τη σύνδεση τηρούνται πρακτικά ή άλλους είδους έγγραφα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτά τηρούνται από την Hellenic Train. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, υπέγραψα το δελτίο προδιαγραφών φόρτωσης, ως επισκέπτης. Στο δελτίο αυτό αναφέρεται η ακριβής ώρα του ελέγχου και επιβεβαιώνω ότι η φόρτωση είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Επίσης αναφέρεται ο τόπος Ταυτόχρονα υπέγραψα το δελτίο στοιχείων βαγονιών το οποίο αναγράφει το περιεχόμενο των βαγονιών, το φορτίο και τον προορισμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς ήταν φορτωμένες οι λαμαρίνες στα τρία πρώτα βαγόνια-πλατφόρμες; Κάθετα ή οριζόντια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήταν κατά μήκος του βαγονιού. Ήταν σωστά φορτωμένες όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Διαπιστώσατε κατά τον έλεγχο που περιγράψατε αμέσως πριν, να έχει φορτωθεί κάτι άλλο στα βαγόνια πέραν αυτών που αναφέρονται στις φορτωτικές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τίποτα απολύτως. Θέλω τέλος να σημειώσω ότι ως προς το προσωπικό της Hellenic Train ήταν τα άτομα που προβλέπονταν στη βάρδια εκείνης της ημέρας και επίσης μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της φόρτωσης ,έκανα και τον έλεγχο της πέδης όπως αναγράφεται και στο δελτίο. Η πέδη της αμαξοστοιχίας ήταν ικανοποιητική.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με δεδομένο ότι η ηλεκτράμαξα της 63503 που έλκυε το συρμό δεν είχε καθόλου εγκατεστημένο το σύστημα της GSM-R αλλά το είχε εγκατεστημένο η δεύτερη ηλεκτράμαξα, μπορούσε κάποιος από τους μηχανοδηγούς της πρώτης ηλεκτράμαξας να μεταβεί στη δεύτερη και να κάνει χρήση του συστήματος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι ,δεν μπορούσε να κάνει κάτι εν κινήσει. Έπρεπε να σταματήσει το τρένο να κατέβει από την πρώτη και να ανέβει στη δεύτερη για να χρησιμοποιήσει το GSM-R.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος καθόρισε ποια ηλεκτράμαξα θα μπει πρώτα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από όσο ξέρω , η επιλογή της ηλεκτράμαξας γίνεται από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης το οποίο πλέον είναι της Hellenic Train. Ο μηχανοστασιάρχης καθορίζει ποια ηλεκτράμαξα θα μπει πρώτα και ποια δεύτερη.

«Ο χώρος φυλάσσεται 24 ώρες»

Ένας από τους μάρτυρες ήταν ο διαχειριστής εμπορευμάτων στο Εμπορικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης .Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε  για την φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας:

«Η ξένη ηλεκτράμαξα σταματά στα σύνορα, δεν μπαίνει σε ελληνικό έδαφος ξένη μηχανή. Από εκεί ελληνική ηλεκτράμαξα παίρνει το φορτίο και το έλκει ως τον Εμπορικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπως και έγινε και στις 26-02-2023. Φυλάχθηκαν στον Εμπορικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, Η φύλαξη του Σταθμού είναι εικοσιτετράωρη. Στις 27-02-2023 έγινε ο διαχωρισμός των βαγονιών. Τα οκτώ συνδέθηκαν στην 63503 της 27-02-2023, τα άλλα πέντε στην 63505 της 28-02-2023 και στις 28-02-2023 συνδέθηκαν στην 63503 πάντοτε με προορισμό το Θριάσιο.

ΟΙ συνδέσεις γίνονται πάντα μέσα στον Εμπορικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης από τους κλειδούχους του ΟΣΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόση ώρα διαρκεί η σύνδεση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο χρόνος εξαρτάται από τη θέση των βαγονιών μέσα στο Σταθμό και τι κινήσεις χρειάζεται να κάνουν οι κλειδούχοι κάθε φορά για να συνθέσουν την αμαξοστοιχία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πείτε μας τη διαδικασία ελέγχου της σύνθεσης και της φόρτωσης των εμπορικών αμαξοστοιχιών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο διαχειριστής εμπορευμάτων καλεί τον επισκέπτη του ΟΣΕ ο οποίος ελέγχει το φορτίο , αν είναι σωστή η φόρτωση, Στη συνέχεια ο επισκέπτης υπογράφει το φύλλο σύνθεσης που περιλαμβάνονται αναλυτικά τα στοιχεία των βαγονιών, τα φορτία , το βάρος,το ποσοστό πέδης και το δελτίο προδιαγραφών φόρτωσης που επισυνάπτεται μαζί. Αυτά παραδίδονται στη συνέχεια στο μηχανοδηγό και εμείς κρατάμε αντίγραφα. Από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι το βάρος της 63503 της 28-02-2023 ότι το βάρος ήταν φυσιολογικό και ότι η φόρτωση πληρούσε της προδιαγραφές»

Απο την Τασούλα Παπανικολάου - newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου