Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023: ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

 Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι άθλιες δηλώσεις των υπουργών Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη για το έγκλημα των Τεμπών. 

Εμφανιζόμενοι στα κανάλια επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το έγκλημα
στα Τέμπη χρησιμοποιώντας ως οιονεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ είτε τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών - ας αυτοσυγκρατηθούν με το 22% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που έλαβαν. Είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει ίχνος ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς από κάποιους που κυβερνούν. Καμία υποκριτική συγγνώμη από αυτούς δεν γίνεται δεκτή. 

Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με θύματα 57 νέους ως επί το πλείστον ανθρώπους και πολλούς βαριά τραυματισμένους. Ένα αδιανόητο έγκλημα εν έτει 2023. Μετωπική σύγκρουση τρένων σε μια ευρωπαϊκή χώρα με διπλή σιδηροδρομική γραμμή. 

Συντριπτικές οι ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης των Βορίδη, Γεωργιάδη για το έγκλημα αυτό, το οποίο συγκλόνισε από άκρη σε άκρη ολόκληρη τη χώρα και ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. 

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποκάλυψη και της παραμικρής πτυχής του Εγκλήματος των Τεμπών, την αποκάλυψη των υπαιτίων του εγκλήματος και την παραδειγματική τιμωρία τους.

                                                                                                        Θεσσαλονίκη, 13-11-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου