Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΕΡΤ : Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας

Τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel, τα πρώτα δρομολόγια επιβατικών τρένων από τη Λάρισα για την Αθήνα θα κυκλοφορήσουν στις 15 Δεκεμβρίου.


Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

«Μέχρι 10 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη για τα εμπορικά μονή όχι διπλή και 15 Δεκεμβρίου θα περάσει και τα επιβατικά τα τρένα σε μια γραμμή μέχρι το Παλαιοφάρσαλο και τον Άγιο Στέφανο, Δομοκό- Άγιο Στέφανο θα είναι μονή γραμμή μέχρι τη Λάρισα και από δω και πάνω θα είναι διπλή», όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Ζήντρος, σταθμάρχης Λάρισας.

Οι εργασίες στη γραμμή είναι πυρετώδεις προκειμένου να μην παρεκκλίνει ο ΟΣΕ από το χρονοδιάγραμμα. Ιδιωτικές εταιρίες του ΟΣΕ μετέφεραν μηχανήματα ενώ και από τον σταθμό της Λάρισας έχουν ξεκινήσει αντίστοιχα μηχανήματα και από τον σταθμό του Δομοκού τα οποία εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου η γραμμή της καθόδου να παραδοθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Από τη Λάρισα και μέχρι την Αθήνα τα τρένα θα κυκλοφορούν σε μονή γραμμή. Για 40 χλμ. από τον Δομοκό μέχρι και τον σταθμό της Λάρισας θα λειτουργεί μόνο η γραμμή της καθόδου, καθώς η γραμμή της ανόδου εξακολουθεί να είναι πλήρως κατεστραμμένη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μπουν στις ράγες για Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου, μέχρι τότε αναμένεται να αποκατασταθεί και η τηλεδιοίκηση στο τμήμα του εμπορικού σταθμού που καταστράφηκε από την κακοκαιρία.

Μετά την αποκατάσταση της κεντρικής γραμμής σχεδιάζεται να γίνουν έργα στο τμήμα Λάρισα- Βόλος και Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα.


ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου