Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σύλλογο ιδρύουν οι επιβάτες του Προαστιακού !

 Το στέκι της έλξης δημοσιεύει την ανακοίνωση των επιβατών και χαιρετίζει την πρωτοβουλία τους! Πάγια θέση μας ο συντονισμός ενεργειών εργαζομένων -επιβατων για την ανάπτυξη και το καλό του σιδηρόδρομου. Διαβάζουμε : Αγαπητοί συνεπιβάτες ,
Ύστερα από 3 χρόνια κοινής προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων
(βραδυπορίες, μετεπιβίβαση ΣΚΑ, επαναφορά δρομολογίου Α. Λιόσια --Λαρίσης, υγιεινή, ασφάλεια συρμών)  που αντιμετωπίζουμε ως επιβάτες του προαστιακού και τον εξ ορθολογισμό του κόστους της καθημερινής μας μετακίνησης, η Ομάδα Εργαζομένων Επιβατών (Ο.Ε.Ε) προτείνει τη δημιουργίαΣωματείου για την καλύτερη και πιο ισχυρή εκπροσώπηση των επιβατών. Να σημειώσουμε ότι σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κορινθίας πετύχαμε έκπτωση 20% στη μηνιαία, τριμηνιαία, εξάμηνη και ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στη γραμμή του αεροδρομίου- Κιάτου. Η επιλογή της τριμηνιαίας κάρτας δόθηκε μετά από σχετικό αίτημα μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το μέσο όφελος για κάθε συνεπιβάτη που εκδίδει μηνιαία κάρτα €150 από Κόρινθο-Κιάτο από τις αρχές του 2013 είναι με συντηρητικούς υπολογισμούς €600 (€30Χ10μήνες/έτοςX2 έτη).

 Η ιδέα για τη δημιουργία Συλλόγου πηγάζει από:
•  την ανάγκη  να κατοχυρώσουμε την έκπτωση στις κάρτες συνυπογράφοντας με την ΕΛΜΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το νέο συμφωνητικό για την παροχή έκπτωσης. Όπως γνωρίζετε στην Ο.Ε.Ε και στην έκπτωση μπορεί να συμμετάσχει όποιος το επιθυμεί ανεξάρτητα από επαγγελματική ιδιότητα, κάτι το οποίο ήταν σε γνώση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όμως το τελευταίο διάστημα η εταιρεία άσκησε πιέσεις για παροχή βεβαιώσεων της ιδιότητας του εκπαιδευτικού ως όρου για συμμετοχή στην έκπτωση.
•  την ανάγκη για μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη στο τραπέζι του διαλόγου με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αρμόδια Υπουργεία, τοπικοί βουλευτές, Δήμοι κ.λ.π). Η ΟΕΕ καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια προσπάθειες ενημέρωσης και ενεργής συνδρομής εκ μέρους των  θεσμικών φορέων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, καιρός είναι να αποκτήσουμε επίσημη ταυτότητα.
 Επιπλέον των θεμάτων του προαστιακού, ο Σύλλογος μας θα λειτουργεί και ως Σύλλογος Ενεργών Καταναλωτών, επιδιώκοντας εκπτώσεις για τα μέλη του και σε άλλα ΜΜΕ όπως η κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ καθώς και σε άλλους καταναλωτικούς τομείς όπως π.χ Super Market, ιατρικές ή ασφαλιστικές υπηρεσίες κ.λ.π ή όπου αλλού προταθεί από τα μέλη μας. Η δύναμη μας ως Καταναλωτές θα είναι ο αριθμός των μελών μας.

Η πρωτοτυπία του Συλλόγου μας θα είναι ότι τα μέλη του θα μπορούν να αξιοποιούν το χρόνο της καθημερινής μετακίνησης τους με τον προαστιακό, για να συζητήσουν, ενημερωθούν και να προτείνουν στο Σύλλογο τα θέματα που τους απασχολούν ακόμα και να εκπροσωπούν κατά εντολή του Δ.Σ το σύλλογο σε δραστηριότητες .

Είμαστε μια αδιάκοπα μετακινούμενη κοινότητα ας αποκτήσουμε και ταυτότητα. Η συμμετοχή στο σύλλογο απαιτεί μια αρχική εγγραφή για την  αντιμετώπιση των  εξόδων ίδρυσης του σωματείου, η δε ετήσια συνδρομή μέλους θα αποφασισθεί από τη Γενική Συνέλευση των μελών.

Το σωματείο βρίσκετε ήδη στη διαδικασία ίδρυσης του και σας καλούμε όλους
την Κυριακή  15 Μαρτίου και ώρα 16.00
στο χώρο αναμονής επιβατών στον σταθμό Κορίνθου
 στη συγκέντρωση για την άμεση σύσταση και δημιουργία
συλλόγου επιβατών προαστιακού.

Ο σύλλογος μας πηγάζει από την ανάγκη για ΑΣΦΑΛΗ-ΓΡΗΓΟΡΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ μεταφορά βάση των κοινωνικών αναγκών .

Ὀλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!


Με τιμή, 
 Ομάδα Εργαζομένων Επιβατών  προαστιακού 
 (ΟΕΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου