Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση απο ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών


Σήμερα λοιπόν 11 Αυγούστου 2015 και ώρα 08.30’ το πρωί. Έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές και ολοταχώς η Κυβέρνηση τη στέλνει στη Βουλή για να ψηφιστεί στις 13 Αυγούστου 2015. Η ίδια πεπατημένη χρόνια τώρα…. Όλα τα δύσκολα τον Αύγουστο εν μέσω θερινής ραστώνης και με τον Ελληνικό Λαό (όσοι μπορούν ακόμα) να
βρίσκεται στις παραλίες, περνούν ότι πιο αντιλαϊκό και φιλελεύθερο από την Ελληνική Βουλή.

 Πώς θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η σημερινή Κυβέρνηση η πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;;;;;; 
Ανακαλύψανε πολλούς μήνες τώρα καινούργια ορολογία φράσεων και λέξεων μπας και σώσουν την πολιτική τους φαρέτρα π.χ. δημιουργικές ασάφειες….. θεσμοί…..συμφωνία….. κουαρτέτο…..Hilton….. 
Όπως και να το πουν όμως ή όπως και να το βαφτίζουν ή όπου και να συναντηθούν είναι ένα ακόμη ΜΝΗΜΟΝΙΟ, και δυστυχώς το χειρότερο όλων κατά γενική ομολογία. Και μάλιστα ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τις τράπεζες σε capital control και την πραγματική οικονομία να καταρρέει μέρα με τη μέρα. 
Η ΔΑΚΕ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ με συνέπεια όπως και τα προηγούμενα χρόνια, απορρίπτει όλες αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές καθώς και κάθε πρόταση της σημερινής Κυβέρνησης που επιδεινώνει δραματικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση του Σιδηρόδρομου και των Σιδηροδρομικών.
 Απαιτεί από την Κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να κάνει πράξη όλα όσα επικαλούνταν στις προεκλογικές του υποσχέσεις και επισκέψεις για το Σιδηρόδρομο. 
Απαιτεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς (άλλωστε το υποσχέθηκαν πρόσφατα) να επεκταθεί το θέμα της μετενέργειας στη Σ.Σ.Ε. που κλείνει στις 13-8-2015. 
Απαιτεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για συνεχή διάλογο με την Π.Ο.Σ. και να μας ακούσει στο Γ.Κ.Κ. (Γενικό Κανονισμό Κινήσεως).
 Τέλος απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σκύψει με πολύ περισυλλογή στις εταιρείες του Σιδηροδρόμου οι οποίες καταρρέουν μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, και πολύ αμφιβάλουμε εάν θα ευοδωθούν οι όποιες προσδοκίες έχει η Κυβέρνηση από την επερχόμενη ιδιωτικοποίησή τους. 
 Λέμε ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ εδώ και τώρα ούτως ώστε να καταστούν εύρωστες οι Εταιρείες!!! και όχι άδεια κουφάρια που καραδοκούν οι δανειστές για να τις πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί. 
Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε τη διαφωνία μας στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση και πιστεύουμε ότι δεν βοηθάει ούτε την ανάπτυξη του Σιδηροδρόμου αλλά ούτε και τους χρήστες του Σιδηροδρόμου.

2 σχόλια:

  1. Ευτυχώς έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμόμαστε! Πως τους λέγανε..., πως τους λέγανε...; Χατζηδιάκο...; Στυλουρίδη...; Ράππα...; Τσιότρα...; Πελοπόννησος...; Ποιά Πελοπόνησος; Φλώρινα...; Πράϊς...; Ποιοί και τι ήταν όλα αυτά; Ποιός ήταν τότε Κυβέρνηση; ΜΠΑΤΣΟΚ...; Νέα Δημοπρασία...; Που να θυμόμαστε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χουμε να λέμε για προσλήψεις.Για μια ακόμα φορά το ξαναλέω.Πάρτε έναν μήνα όλοι όλες τις αναπαύσεις σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή