Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Η απόφαση για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ - Μια απο τις μεγαλύτερες νίκες του Σωματείου μας


Μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΠΕΠΕ, κοντά σε όλες αυτές των τελευταίων 4 χρόνων που αφορά το σύνολο των μηχανοδηγών! Το Σωματείο μας που στήριξε πολιτικά, συνδικαλιστικά και Νομικά τον συνάδελφο
Πατσιώτη Γιώργο που προσέφυγε διεκδικώντας την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού προκειμένου να υπολογίζονται σε αυτό και οι εισφορές των δευτερευουσών απολαβών.

Το Σωματείο που με την παρουσία του Προέδρου συναδέλφου Γενιδούνια στην συνάντηση που είχε τότε η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων με το Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ ζήτησε και ΠΕΤΥΧΕ την πολιτική διευθέτηση του θέματος απο την σημερινή Κυβέρνηση.
Είναι μια μεγάλη νίκη καθώς η απόφαση που δημοσιεύουμε υπογράφηκε στις 21 Μαίου όπως είχαμε προαναγγείλει και δικαιώνει δεκάδες μηχανοδηγούς !!!!
Είναι η απόδειξη ότι το Σωματείο μας τα τελευταία 4 χρόνια στάθηκε ΔΙΠΛΑ σε όλους τους μηχανοδηγούς, ανεξάρτητα αν είναι παλιοί ή νέοι.
Είναι η απόδειξη για την δουλειά που μπορούν να κάνουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία όταν υπάρχει βούληση.
Είναι και η απάντηση για το πως κερδίζονται εκλογές σε αυτά τα Σωματεία απο παρατάξεις που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ υπέρ των συμφερόντων των πολλών, με ποσοστά του 73%.
ΓΙΑΤΙ οι μηχανοδηγοί ΞΕΡΟΥΝ.

Ευχαριστούμε το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαδημητρίου για την συνεργασία και την πολύτιμη Νομική του παρέμβαση.
Φυσικά, πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στον συνάδελφο Πατσιώτη Γιώργο, που όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε επικοινωνία με το Σωματείο μας.
Η απόφαση που αφιερώνουμε σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς και τους σιδηροδρομικούς που θα δούν το εφάπαξ να προσαυξάνεται κατά 10-15% μεσοσταθμικά.

Σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Πρόσθετης και Επαγγελματικής Ασφάλισης (Δ16) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε την υπ’αριθμ. Φ30269/15083/Δ16.39/21-05-2019 εγκύκλιο με θέμα: 
«Σχετικά με τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής των ασφαλισμένων του πρ. ΤΑΠΟΣΕ».






1 σχόλιο:

  1. 4 χρόνια καθημερινή,ακοπη,δουλειά για τα συμφέροντα των πολλών στην ΠΕΠΕ , πετύχαμε ιστορικές θεσμικές τομές.
    Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Νέο Κανονισμό Κίνησης-Κυκλοφορίας,Νόμο για τις ώρες μηχανοδήγησης και πόσα ακόμα!
    Αυτή ειναι ΑΛΛΗ μια μεγάλη νίκη μας, μια νίκη της +ΣυνΕξελιξης και του Σωματείου , που στήριξε πολιτικά & συνδικαλιστικά τον συνάδελφο Πατσιωτη.
    Δεν ξεχνώ την μέρα που παραβρέθηκα ως Προεδρος της ΠΕΠΕ, στην συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου , όταν και συναντησαμε τον Πρόεδρο του τότε ,με αντιπροσωπεία συνταξιούχων.
    Δεν την ξεχνάω εκείνη την μέρα , γιατί όταν κατεβήκαμε να ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της δράσης μας, στα βλέμματα πολλών συνταξιούχων μηχανοδηγών είδα την έκπληξη. Γιατί κάποιοι τους έλεγαν ότι τα «κωλοπαιδα» που είχαν αναλάβει την ΠΕΠΕ τπ 2015, θα τους «πουλούσαν», διαπρατωντας υβρι σε βάρος της συνοχής του Σωματείου. Νέμεσις και απάντηση σε όλους αυτούς ,ήταν όχι μόνο ότι είμαστε εκεί , δίπλα τους, αλλά ότι και με την +ΣυνΕξελιξη στο τιμόνι, ΚΕΡΔΙΣΑΝ αυτά που χρόνια δικαιούνταν γιατί εκτός απο την Νομική Στήριξη τρέξαμε πολιτικά και συνδικαλιστικά παντού το θέμα σε συνεργασία με τον Γιώργο Πατσιώτη.
    Ευχαριστώ για αλλη μια φορά και δημόσια το δικηγορικό κ.Παπαδημητριου για την πολύτιμη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας που άκουσε το δίκαιο αίτημα μας και μπήκε στην ουσία παρακάμπτοντας τους «τύπους».
    Τα τελευταία 4 χρόνια η ΠΕΠΕ είναι πρωταγιστής στο συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο, γιατί η +ΣυνΕξέλιξη κατήυθηνε την δράση του Σωματείου, ΥΠΕΡ των συμφερόντων των ΠΟΛΛΩΝ.
    Και οι μηχανοδηγοί με την σειρά τους αναγνώρισαν την προσπάθεια μας,δίνοντας στην +ΣυνΕξέλιξη απίστευτα εκλογικά ποσοστά και στέλνοντας το 2019 οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όσους υπηρέτησαν τα συμφέροντα της κλειστής τους παρέας.
    Αυτοί είμαστε ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή