Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η ισχύουσα ΣΣΕ καλύπτει ΟΛΟΥΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΙΔΟΧ-ΙΔΑΧ).

Επειδή μας ρώτησαν συνάδελφοι
Στον 2ο κύκλο αποκαλύψεων το στέκι παρουσιάζει την ισχύ που έχει για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (και άρα και στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ για τους ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ) η ισχύουσα επιχειρησιακή  ΣΣΕ. Αναφέρει > 

"Στις διατάξεις της παρούσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπάγονται όλοι οι Εργαζόμενοι.Για τις ανάγκες της παρούσας, ως Εργαζόμενος νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο που συνδέεται με την Εταιρεία με σύμβαση ή σχέση εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Δεν υπάγονται στις διατάξεις της παρούσας τα Στελέχη και οι Νομικοί Σύμβουλοι. "

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Με την ισχύουσα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΣΕ εντάσσονται στο μισθολόγιο ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (ΙΔΟΧ ή ΙΔΑΧ). 
Πρόκειται για σημαντική διασφάλιση που εδώ και 7 μήνες απορρίπτει η νόθα πλειοψηφία της ΠΟΣ για όσους εντάχθηκαν στην εταιρεία μετά την συγχώνευση της την 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ το "νέο" Σωματείο της ΠΟΣ, την παρουσιάζει ως ....διεκδίκηση!
Κάτι που ΙΣΧΥΕΙ για ΟΛΟΥΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τον Οκτώβριο του 2018, το παρουσιάζουν ως "αμφιλεγόμενο"  οι Κιουτσούκης, Ζαφειρόπουλος, Παναγούλιας. 
Ενώ στην πρόταση που θα υπέγραφαν στον ΟΜΕΔ με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ έχουν απλά αντιγράψει τα ΟΣΑ ΗΔΗ ΙΣΧΥΟΥΝ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

ΓΙΑΤΙ ; 

Γιατί πολύ απλά ο στόχος των εργατοπατέρων της τεχνικής βάσης ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. Επειδή οι 21 δεν είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι όπως και οι τεχνίτες που διανύουν τη στρατιωτική τους θητεία ελπίζω τα συμπεράσματα που βγήκαν οτι το άρθρο 1 αφορά και την δικιά τους επαναπρόσληψη είναι σωστά.
    Ευχαριστώ για την αναλυτική ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήταν καλό να αποσαφηνιστεί αν αυτές οι μη ενεργές κατηγορίες εντάσσονται στη σσε και μπορούν να επαναπροσληφθούν και πότε περίπου χρονικά προσδιορίζεται να έχουν κάποια εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή