Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η αλήθεια και οι "μαυρογιαλούροι" εργατοπατέρες (πρώην ΕΕΣΣΤΥ)

Δίπλα η  εικόνα απο μια άλλη εποχή,επίκαιρη σήμερα στην ΠΟΣ, μιας παρέας που δεν έχει διδαχτεί ούτε από τα λάθη του παρελθόντος.
Οι συνδικαλιστές που 7 μήνες τώρα, θα υπέγραφαν ΣΣΕ, που "δέχτηκαν" τις 21 απολύσεις -λόγο "αξιολόγησης"- το καλοκαίρι χωρίς ΚΑΜΙΑ αντίδραση, οι γνωστοί στον σιδηροδρομικό κόσμο ¨εργατοπατέρες" της ΠΟΣ. Στην ανακοίνωση τους,
τα ανώνυμα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) αναφέρουν ότι το στέκι  έγραψε (σωστά) στις 29-1-2020 ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να καλέσει την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την συζήτηση για την ΣΣΕ  για τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ.

Μετά κατήγγειλαν τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ (Πρωτοφανές Σωματείο σε ανακοίνωση του  να καταγγέλλει εργαζόμενους) ότι ήξερε για το εξώδικο της πρόσκλησης σε συζήτηση, γιατί αυτό είχε σταλεί στις 27 -1-2020.
Η αλήθεια είναι ότι το εξώδικο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρελήφθη  απο τα 2 Σωματεία, απο την Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. (Αυτό μπορεί εύκολα να επιβεβαιωθεί).
Το στέκι την αμέσως επόμενη ημέρα ενημέρωσε τους εργαζόμενους ενώ αμέσως μετά την πρόσκληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ ενημέρωσε πως το Σωματείο των μηχανοδηγών ΔΕΝ ΘΑ υπογράψει κανένα πλαφόν.
Κατέρριψε δηλαδή ΕΠΙΣΗΜΑ και εγγράφως το αφήγημα των νόθων της ΠΟΣ που προσπαθούν να πείσουν εδώ και μήνες ότι τα 2 Σωματεία θα υπέγραφαν πλαφόν.

Οι συνδικαλιστικοί μαυρογιαλούροι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ,  για άλλη μια φορά είπαν ψέμματα στους εργαζόμενους, ότι τάχα το εξώδικο παρελήφθη στις 27 Ιανουαρίου, προσπάθησαν να διαιρέσουν αντί να συνθέσουν, για να επιβιώσουν συνδικαλιστικά. Μόνο έτσι έχουν μάθει να επιβιώνουν, διαιρώντας. 
Ενώ γνωρίζουν ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για την ένταξη των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ στην ισχύουσα ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι  η πιο κρίσιμη και η πιο καθοριστική για αυτούς, από οποιαδήποτε προηγούμενη, συνεχίζουν να πορεύονται  με μικροκομματικά και παλαιοκομματικά -συνδικαλιστικά  κριτήρια.
Παίζουν τις τύχες 570 εργαζόμενων κορώνα - γράμματα, παίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των εργαζόμενων στην τεχνική βάση κορώνα - γράμματα, δημιούργησαν αυτήν την ώρα δυο ταχύτητες εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με απόλυτη συνδικαλιστική -δική τους-  ευθύνη.
Τα ίδια πρόσωπα με άλλη προβιά. 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Περιμένουμε την απάντηση του  Κιουτσούκη για το 0+0 που θα υπέγραφε η ΠΟΣ στον ΟΜΕΔ. 
Αυτά είναι Νικολάκη "τα καλύτερα" που θα έρχονταν; 
Αυτή είναι η δύναμη σου ως Γ.Γραμματέας της ΓΣΕΕ και η παρεμβατική σου ικανότητα στις Κρατικές Δομές; 
Το απόλυτο ΜΗΔΕΝ; 


To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου