Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ευθεία Επίθεση (video) στους μηχανοδηγούς απο το -τάχα- νέο Σωματείο της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ)

Κανονική επίθεση στους μηχανοδηγούς επέλεξε να πραγματοποιήσει το -δήθεν- νέο Σωματείο που δημιουργούν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ. 
Με αναφορές στην
χιλιομετρική αποζημίωση που λαμβάνουν οι μηχανοδηγοί απο το 1926 λόγω της φύσης της εργασίας μας -μακριά απο τα σπίτια μας 365 μέρες το χρόνο-(και επιχειρήθηκε "τυχαία" να κοπεί εντελώς το 2010 με τον Νόμο 3891) τα -ανώνυμα- ιδρυτικά μέλη του δείχνουν τις διαθέσεις του απέναντι στους μηχανοδηγούς. 
Με ειρωνείες, ψεύτικες αναφορές σε δήθεν γεγονότα και επειδή δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να πείσουν κανένα μηχανοδηγό να γραφτεί στο -δήθεν- "νέο" Σωματείο, επιλέγουν να επιτεθούν στον κλάδο μας, καθώς δεν προσδοκούν πλέον τίποτα. 
Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, εκτοξεύουν άθλιους χαρακτηρισμούς σε συνδικαλιστές που εκλέχθηκαν δημοκρατικά απο τους μηχανοδηγούς.
Η "συνδικαλιστική παρεούλα" της ΠΟΣ βρίσκεται σε αδιέξοδο και επιστράτευσε αυτήν την ανακοίνωση. 
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους μηχανοδηγούς ότι το 2010 η  ΠΟΣ ψήφισε την κατάργηση του ΚΩΕΑΠ και ΚΔΑ (Κώδικος Δευτερευουσών Απολαβών) και υπέγραψε την ΣΣΕ τότε που οδήγησε σε συνδυασμό με τις μετατάξεις στην διάλυση της ΠΑΣΚ Έλξης (και όχι μόνο). Τότε οι μηχανοδηγοί εκτός απο τις δευτερεύουσες, είχαν χάσει και 25% απο τις τακτικές τους αποδοχές και οι αμοιβές δίνονταν σε...θέσεις ευθύνης Διοικητικές.
Εκείνη η μαύρη μέρα για τον κλάδο μας, είχε σημαδευτεί απο το γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως λειτουργεί αυτή η ΠΟΣ. 
Όταν μέλος της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών αρνήθηκε να υπερψηφίσει την ΣΣΕ, εντελώς ξαφνικά μέλος της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών αρρώστησε και ...αποχώρησε απο την αίθουσα για να δημιουργηθεί πλειοψηφία στην Ομοσπονδία (13-12).
Τα ίδια πρόσωπα με τότε,επιστρέφουν σήμερα με την προβιά του δήθεν νέου.
Αυτοί που πούλησαν τον ΚΩΕΑΠ και τον ΚΔΑ με την ψήφο τους. 
Και στοχοποιούν -και πάλι- τις χιλιομετρικές αμοιβές που η ΠΕΠΕ κατάφερε να αυξήσει κατά 80% τα τελευταία 4 χρόνια
Τον Απρίλιο οι μηχανοδηγοί αποφασίζουν για να στείλουν στον απόπατο της ιστορίας, την σχέση τους με την ΠΟΣ. 


ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣ ΤΟ 2011.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
Τότε που αν και  νέοι, μηχανοδηγοί βγαίναν μπροστά, γιατί η ΠΟΣ υπέγραφε ΣΣΕ και έκοβε 25% στους μηχανοδηγούς και τα  έδινε bonus στους Διευθυντές. 
Στο video Γενιδούνιας - Γιαλλινάκης - Μπουγέλης- Κάκκος- Καραδήμας
Τότε που ο σημερινός Πρόεδρος της ΠΕΠΕ ήταν απλό μέλος του ΔΣ και ερχόταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην απόφαση της ΠΟΣ. (2011).
Για αυτό τον έχουν άχτι, απο τότε. 
Γιατί το 2018 για πρώτη φορά η ΠΕΠΕ υπέγραψε την ΣΣΕ που διαπραγματεύτηκαν οι ίδιοι οι μηχανοδηγοί και όχι οι παρατάξεις της ΠΟΣ.
Και θα τον έχουν για πολλά χρόνια ακόμα. Να είναι βέβαιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου