Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Προκαλεί τους σιδηροδρομικούς με την ανακοίνωση της η ΠΟΣ

Διαβάσαμε χτες την  ανακοίνωση της ΠΟΣ και αποφασίσαμε να απαντήσουμε σημείο προς σημείο . Λένε λοιπόν στην ανακοίνωση  > 

Καταφέραμε να διατηρήσουμε ενεργό τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων > Ποιος είπε στους συνδικαλιστές της ΠΟΣ ότι έχει καταργηθεί ο θεσμός των Συμβάσεων ; Αυτό που έχει καταργηθεί είναι το δικαίωμα στην ελεύθερη διαπραγμάτευση , δλδ το δικαίωμα να διαπραγματεύεται όλους τους όρους , αφού με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου έχουν
καθοριστεί τόσο ο κατώτερος μισθός , όσο και το ενιαίο μισθολόγιο . Εδώ κολλάει λοιπόν το σφάξε πασά μου να αγιάσω. Κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που σε σφάζουν , αποδεχόμενος να  μιλάς μόνο για όσα σου επιτρέπουν  και στο τέλος πανηγυρίζεις ( γιατί αυτό κάνουν ) που επιβεβαίωσες με την υπογραφή σου , την πολιτική τους . Θυμίζουμε ότι και πέρυσι έγινε 5μηνος διάλογος και αντίστοιχη προσπάθεια για υπογραφή ΣΣΕ που όμως δεν ολοκληρώθηκε γιατί οι Διοικήσεις δίναν σχεδόν όσα και σήμερα.

Η ΣΣΕ υπογράφηκε κατ εντολήν της συντριπτικής πλειοψηφίας των σιδηροδρομικών . Αλήθεια απο πότε οι 18 εκ   των 27 μελών της Διοίκησης αποτελούν συντριπτική πλειοψηφία . ΑΝ όντως υπήρχε αυτή και οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΠΟΣ ήταν σίγουροι , γιατί δεν κατέβασαν αυτό το κείμενο σε ψηφοφορία στον κόσμο , όπως "απειλούσαν " στις τελευταίες συνεδριάσεις της Διοίκησης της ΠΟΣ.
Και οι ίδιοι ξέρουν το γιατί και εμείς . Πολύ απλά το κείμενο ΔΕΝ θα πέρναγε.

Άρνηση για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας . Μα καλά είναι δυνατό να γράφονται αυτά τα πράγματα σε ανακοίνωση της ΠΟΣ ; Η υπογραφή της ΣΣΕ είναι πρώτα απο όλα μια πολιτική πράξη.Αυτό δεν λένε τόσα χρόνια;Τι άλλαξε τώρα ; Προφανώς οι άνθρωποι ζουν αλλού.Επικαλούνται την λογική της μιζέριας για όσους ψήφισαν όχι , κάνοντας μας πλέον να πιστεύουμε ότι αυτοί ζουν και πιστεύουν στην Ελλάδα της ανάπτυξης των Σαμαρά - Βενιζέλου.Οι ίδιοι που το 2011 καταψήφιζαν την ΣΣΕ , και την χαρακτήριζαν " αποφράδα μέρα" σήμερα πανηγυρίζουν , αν και έχουμε χάσει ένα 40 % τουλάχιστο απο τις τακτικές μας αποδοχές . Ας κοιτάξουν γύρω τους και μετά ας κοιταχτούν και στον καθρέπτη τους συμβουλεύουμε,φιλικά πάντα  .

Η μειοψηφία της μειοψηφίας . Εδώ πραγματικά δίνουν ρεσιτάλ . Αλήθεια πόσοι απέργησαν τον Απρίλη απο τα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΣ , θα μας πουν ; Γιατί εκεί όντως θα βρούμε την μειοψηφία της μειοψηφίας . 

Συμπληρωματικές Συμβάσεις Εργασίας  . Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο . Αν αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην χώρα , οι επαγγελματίες του συνδικάτου μας , θα τα πάρουν όλα πίσω .Ακόμα νομίζουν ότι οι κατακτήσεις χαρίζονται απο τις Κυβερνήσεις , δεν κερδίζονται με αγώνες. Για αυτό και  σε αυτήν την Κυβέρνηση ,που μας την παρουσιάζουν σαν ανίκητο αντίπαλο, κάναμε απεργίες τις μέρες του Πάσχα ,φέρνοντας απέναντι τον μοναδικό μας σύμμαχο. Το επιβατικό κοινό.Ας μην θυμηθούμε τις απεργοσπασίες στα εμπορικά, πονάει πολύ η ιστορία .

Προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω όσους λένε.....  Αλήθεια η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , δεν έχει αυτό το σύνθημα ; Εντάξει μας πείσατε.Και μεις με τον Αντώνη και τον Βαγγέλη.Αλλά μια στιγμή.Εδώ δεν κατάφεραν  να υπογράψουν  μια ΣΣΕ, τουλάχιστο ίση με αυτήν των συναδέλφων στην ΕΘΕΛ (που την κατήγγειλαν κιόλας σαν κακή), το εφάπαξ θα μπορέσουν να λύσουν οι  συνάδελφοι ;

Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε προσλήψεις . Αλήθεια αυτό το απαιτούμε πως το εννοούν. Δεν είναι η ΠΟΣ που επιτρέπει  την υπερεργασία , την πληρωμή αναπαύσεων και πόσα ακόμα στην λογική της αύξησης του εισοδήματος, παίζοντας με την ανέχεια του προσωπικού;Και τώρα που δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως για το θέμα, βγαίνουν και κλαίνε όταν δίνονται εργολαβίες έξω;Μην μας κοροϊδεύετε άλλο.Φτάνει .

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα . Αλήθεια τους νεότερους των σιδηροδρομικών που αγνόησαν με την υπογραφή αυτής της ΣΣΕ , τους ρωτήσανε αν θέλουν να τους  βλέπουν;Οι ίδιοι δεν λέγανε ότι η ΣΣΕ καλύπτει -εξασφαλίζει το 80% των σιδηροδρομικών ;Τώρα και πάλι όλοι μαζί. 

Οι εργαζόμενοι μαζί θα είναι , αλλά δεν ξέρουμε πλέον αν εμπιστεύονται αυτές τις λογικές. Και το γράφουμε αυτό,επειδή κυκλοφορούμε καθημερινά στα τρένα και βλέπουμε τι γίνεται .

Το στέκι της έλξης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου