Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Aνακοίνωση για την ΣΣΕ απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΣΣΕ και την στάση του εκπροσώπου εργαζομένων Ζαβογιάννη Βασίλη. 
To Δίκτυο Σιδηροδρομικών ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει τους όρους της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  .
Δεν μπορούμε και δεν θα αποδεχτούμε ΠΟΤΕ τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε νέους και παλιούς , σε Έλληνες και ξένους ,  σε 25 αρηδες που πληρώνονται με μισά μεροκάματα και σε 50 αρηδες που απολύονται , αλλά τους χρυσώνουν το χάπι με το να
πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές (χωρίς βέβαια αυτές του εφάπαξ) , μέχρι να συνταξιοδοτηθούν .(;;;)


Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών δεν θα βάλει ΠΟΤΕ την υπογραφή του στην Νομιμοποίηση των περικοπών του ενιαίου μισθολογίου , στην κατάργηση των δώρων, στην κατάργηση όλων των διατάξεων του -ήδη επαχθούς -εργατικού δικαίου.

ΓΙΑΤΙ αυτή είναι και η πραγματικότητα . Με αυτήν την ΣΣΕ , δεν επανέρχεται το συλλογικό δίκαιο αλλά διατηρούνται ΟΛΕΣ οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου.

Και επειδή πολλά ακούγονται για τις θέσεις μας .

Η θέση του Δικτύου Σιδηροδρομικών ήταν ξεκάθαρη , και έλεγε  ότι αν υπήρχε στην ΣΣΕ όρος που θα απαγόρευε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  τις απολύσεις , όπως έχει συμφωνηθεί και σε άλλες εταιρείες  , εντάσσοντας και τις προσλήψεις μέσα σε αυτήν , θα μπορούσε να συζητήσει την υπογραφή της  , πάντα σε συνδυασμό με άλλους όρους που θα αποδομούσαν στην πράξη κ το ενιαίο μισθολόγιο της φτωχοποίησης μας . 

Όχι μόνο δεν έγινε αυτό , αλλά η πλειοψηφία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ)  και ο εκπρόσωπος εργαζομένων συνάδελφος Ζαβογιάννης , τολμούν , έχοντας απύθμενο θράσος , να μιλούν για μικρές νίκες  λέγοντας μέσω διαρροών ότι η ΣΣΕ εξασφαλίζει τους εργαζόμενους εν όψει ιδιωτικοποίησης.

Προφανώς τα λένε αυτά για να τους καθησυχάσουν για το ξεπούλημα που έρχεται, όπως άλλωστε κάνουν ΣΙΩΠΟΝΤΑΣ εδώ και 4 χρόνια για την ιδιωτικοποίηση όλων των σημείων έκδοσης εισιτηρίων, για τις συνεχείς εργολαβίες στον καθαρισμό, μέχρι και πρόσφατα στην πετρελαιοδότηση των τρένων !

Εμείς τους θυμίζουμε ότι τα ίδια λέγανε και το 2011 (και μετά η ΣΣΕ καταργήθηκε) τα ίδια λέγανε και στην Ολυμπιακή , πριν αυτή ιδιωτικοποιηθεί ( και θυμόμαστε ότι κ εκεί υπήρχε ΣΣΕ κ τι έγινε τότε).

Με την στάση τους αυτή , αποδυναμώνουν τα συνδικάτα , ενώ στην ουσία κάνουν το ποιο ενεργό κομμάτι τους , τους νέους εργαζόμενους , να τους αποστρέφεται για την υποκρισία τους .

Αυτό που γίνεται με αυτήν την ΣΣΕ  και με την ψήφο του εκπροσώπου εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη ΣΤΗΡΙΞΗΣ της Κυβερνητικής πολιτικής , της πολιτικής των απολύσεων ,  που διευκολύνουν στην ουσία  την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας . Δεν θα άλλαζε τίποτα αν δεν ψήφιζε , ο εκπρόσωπος εργαζομένων αυτήν την ΣΣΕ . Αλλά προφανώς , η ψήφος του ήταν ζωτικής σημασίας για να μην πεθάνει το σύστημα που έχει οδηγήσει τα πράγματα ως εδώ.

Λυπούμαστε πραγματικά για αυτήν την εξέλιξη και δεσμευόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας , ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να καταργηθούν οι απαράδεκτες  αυτές διατάξεις στην πράξη .

Γιατί στην συνείδηση τους , αυτή η ΣΣΕ , έχει ήδη καταδικαστεί , το ίδιο και όσοι την στήριξαν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου