Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συνεχίζεται η κατάρρευση ...Μεγάλες καθυστερήσεις σχεδόν παντού

Πολύ δύσκολη η χτεσινή μέρα για όλους με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις σχεδόν σε όλα τα δρομολόγια.
Mέχρι και τις 3 ώρες έφτασαν οι καθυστερήσεις σε αρτηριακά τρένα με το ελάχιστο πλέον προσωπικό εφεδρείας  να τρέχει να καλύψει τις αμηχανίες ενώ από όσα έχουμε πληροφορηθεί
ο προβληματισμός για την κατάσταση είναι έντονος πλέον στα υψηλά κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αρχίζει να διαπιστώνει την κατάρρευση λόγω των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της τελευταίας 5 ετίας.

Τα έχουμε γράψει επανειλημμένα . Έλλειψη προσωπικού παντού , έλλειψη ανταλλακτικών , έλλειψη τροχών και πόσα ακόμα.
Και αν δεν ήταν το φιλότιμο του προσωπικού που τρέχει και δεν φτάνει , θα είμαστε σήμερα σε πολύ χειρότερο σημείο.

Ακόμα και τα προαστιακά δρομολόγια Βόλου - Λάρισας εκτελούνταν με καρότσες το τελευταίο διάστημα.

Δυστυχώς για τους σιδηροδρομικούς και τους χρήστες του μέσου , επιβεβαιώνονται καθημερινά  όσοι υποστήριζαν το καταστροφικό αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που σαν τελικό στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ μέσω της απαξίωσης τους στα μάτια του επιβατικού κοινού.

Τα μόνα τρένα στα οποία δεν παρατηρούνται προβλήματα είναι τα εμπορικά καθώς το τροχαίο υλικό ακόμα αντέχει , παρά το ότι η αδιαφορία συνεχίζεται ( μέχρι πρόσφατα  μηχανές ήταν στην μόρτα λόγω έλλειψης λαδιών.)

Κατά την άποψη μας , η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολα αναστρέψιμη αφού το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι γνωρίζουν ότι τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται κατά την θερινή περίοδο.
Για να αλλάξει κάτι θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο και σαφής αλλαγή της πολιτικής για τον σιδηρόδρομο.

Απο σήμερα ξεκινάει και το νέο πλέγμα των δρομολογίων για Χαλκίδα με μειωμένα δρομολόγια κάθε Σαββατοκύριακο και συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος της Προαστιακής συγκοινωνίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου