Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

To επίδομα ευθύνης και τα παπαγαλάκια

Επειδή ακούγεται καθημερινά  πλέον ,  απο τους γνωστούς - αγνώστους παπαγάλους που προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα  στους μηχανοδηγούς έχουν επιδοθεί στην γνωστή μέθοδο - της αερολογίας.
Το επίδομα ευθύνης καταβάλλεται κανονικά όπου έχει υπογραφεί και προβλέπεται σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το στέκι και σε επικοινωνία είναι με τους συναδέλφους παντού και ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει .
Και επειδή , δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ για το θέμα , θα
ανοίξουμε ένα μετρητή. Θα μετράμε όχι μέρες , αλλά εβδομάδες μετά την υπογραφή της ΣΣΕ και την αναμονή της Νομοθετικής Ρύθμισης. 

Επίσης θα μετράμε και τους μηχανοδηγούς που συνταξιοδοτούνται χωρίς το ευθύνης στον λογαριασμό τους όπως φύγανε αρκετοί και χωρίς το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και σήμερα τρέχουν στα δικαστήρια απο την ανικανότητα της ΠΕΠΕ.

Και θα θυμίζουμε στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ , Βασίλη Τουρλή και στον Γενικό Γραμματέα Νώντα Θεοδωρόπουλο , την δέσμευση τους στις γενικές συνελεύσεις.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χωρίς το ευθύνης δεν υπογράφεται είπαν , ο κόσμος τους πίστεψε ΑΛΛΑ τους είδε να ψηφίζουν ΝΑΙ σε ΣΣΕ χωρίς αυτό .

Και επιπλέον τους θυμίζουμε την τεράστια επιτυχία τους , όταν και υπόσχονταν στους μηχανοδηγούς ότι θα εξαιρεθούν απο το ενιαίο μισθολόγιο .

Με το εξοφλητικό Μαΐου , είδαμε ότι μένουν άλλες 5 δόσεις απο τις κρατήσεις, απο και εκείνη την μεγάλη τους ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Τα εμπορικά βέβαια πηγαίνουν κανονικά , η Διοίκηση πέτυχε τον στόχο της.



1 σχόλιο:

  1. Θα εκτεθείτε,το επίδομα θα μας το δώσουν αναδρομικά και έντοκα.Μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε κάτι τέτοιο.Λυπάμαι που θα το πω,αλλά όσοι φευγέτε σε σύντομο χρονικό διάστημα,ας το ξεχάσετε το επίδομα ευθύνης,.οπως και το τεχνικό έπιδομα,που έχει πέσει σε κάποιο συρτάρι χωρίς να έχει πάτο το συγκεκριμένο συρτάρι.Κρίμας για αυτούς που τους πιστέψανε,και υπερψήφισαν τον απολογισμό δράσης του σωματείου.Περαστικά σε όλους μας.Οι μόνοι που μπορούν να ελπίζουν,ειναι αυτοί που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους,αρκεί βέβαια να μην είναι κόλακες των μαυρογιαλούρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή