Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Συνάντηση Π. Θεοφανόπουλου (ΟΣΕ) με τον εκτελεστικό διευθυντή της CER

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ , κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου στις Βρυξέλλες , στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η επίσκεψη στο λιμάνι Zeebrugge (Μπρύζ).
Η επίσκεψη αυτή διοργανώθηκε από την Ελληνική Προεδρία και την Κοινότητα Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (C.E.R.) και μετείχαν ο

Πρόεδρός της, Dr Libor Lochman και εκπρόσωποι όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στελεχώνουν τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες των χωρών τους στην Ε.Ε. και είναι υπεύθυνοι για θέματα μεταφορών.

Το λιμάνι της Zeebrugge, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι ένα τεχνητό λιμάνι, το οποίο σχεδιάστηκε εξ’ αρχής, ώστε να υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με όλα τα terminals και τους αποθηκευτικούς χώρους, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των εμπορευματικών κινήσεων στο λιμάνι αυτό να γίνονται με τον σιδηρόδρομο.

Χαρακτηριστικά σημεία, στα οποία αναπτύσσεται σιδηροδρομική δραστηριότητα με πρωτότυπες μεθόδους είναι το ICO Terminal, όπου λαμβάνει χώρα φόρτωση και εκφόρτωση αυτοκινήτων με την παράλληλη λειτουργία του VPC (Vehicle Processing Center), το APM Terminal, όπου γίνεται διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων και το STORA ENSO Terminal, όπου λαμβάνει χώρα μια πλήρως καθετοποιημένη και με μεγάλη σιδηροδρομική συμμετοχή διεργασία φόρτωσης και εκφόρτωσης προϊόντων χάρτου.

Τα θέματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθόσον και στην χώρα μας η σύνδεση των λιμένων με τον σιδηρόδρομο πρέπει να σχεδιάζεται, έτσι ώστε να παρέχει την μέγιστη προστιθέμενη αξία και στις δυο υποδομές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της C.E.R. Dr Libor Lochman (φωτό) είχαν προγραμματισμένη συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα, τα οποία σχετίζονται με την εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών για τον σιδηρόδρομο και ειδικότερα με το θέμα της διαλειτουργικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου